Image

5 bewoners vertellen waarom ze het zo fijn vinden om in DUIN te wonen

wonen in almere duin ervaring duin aan het woord

Joey: “Het ruimtelijke van dit gebied. Je ervaart hier echt de vrijheid van het wonen. Het is niet het standaard rijtjehuisconcept wat je overal in Nederland tegenkomt. Ook de grote natuurpartijen tussen de huizen maken dit gebied extra bijzonder. Iedere keer wanneer ik thuiskom heb ik het gevoel alsof ik op vakantie ben”

wonen in almere duin ervaring duin aan het woord

Marianne: “Mijn man en ik zijn allebei gek op het water. Het is voor ons dus ideaal dat Marina Muiderzand om de hoek ligt. Ook het feit dat je vanuit DUIN zo in Amsterdam bent, is erg fijn. Het is nog geen twintig minuten rijden naar mijn zoon in De Pijp.”

wonen in almere duin ervaring duin aan het woord

Nicola: “Wat ik bovenal bijzonder vind aan DUIN is de hechte community die is ontstaan. Zo hebben we als buurtbewoners samen een Facebookgroep waarin we elkaar op de hoogte houden. Hierin delen we bijvoorbeeld nieuwtjes over het gebied, maar helpen we elkaar ook waar nodig. Het is echt een social support system. Het lijkt echt alsof mensen die hier wonen gelukkiger zijn. Het is heel bijzonder om hier onderdeel van te mogen uitmaken.”

wonen in almere duin ervaring duin aan het woord

Paul: “Mijn vrouw en ik genieten van de ruimte en mogelijkheden die deze omgeving biedt. Zo gaan we graag wandelen in de bossen en gaan we in de zomer vaak even zwemmen op het Almeerderstrand. Ook zijn we aangesloten bij  de vereniging ‘Vrienden Op De Fiets’ en ontdekken we ook al fietsend graag de omgeving.”

wonen in almere duin ervaring duin aan het woord

Arthur: “Het duingebied! Ik ben opgegroeid in Kijkduin en ik heb altijd geroepen: ‘als ik later groot ben, wil ik in de duinen wonen.’ Door de opzet van DUIN voelt het alsof je écht aan zee woont. De opzet is niet-traditioneel en door de hoogteverschillen heel on-Nederlands. Keer op keer zijn mensen verbaasd wanneer ik aan hen laat zien waar ik woon en hen vertel dat dit in Almere is.”

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!