Image

DUIN aan het woord: Paul Kösters

Moeizame huizenjacht

“Mijn vrouw en ik zijn nog niet zo lang getrouwd. Nog maar 4 jaar”, vertelt Paul Kösters (64). “We woonden eerst in Ouderkerk aan de Amstel. Zij had haar huis net verkocht en mijn huis stond te koop, toen we besloten écht een woning van ons samen te willen.”

“Het was geen makkelijke zoektocht”, herinnert Paul zich hun huizenjacht nog goed. “In Ouderkerk aan de Amstel konden we niets vinden wat aan onze wensen voldeed. In Amsterdam brak net de huizengekte los. Toen kwam ik toevallig een artikel tegen over Almere. Dat hier nog vrij veel huizen te koop stonden voor een redelijke prijs. Dat wakkerde onze interesse aan.”

paul kösters duin aan het woord

Op de fiets naar Almere

Met de fiets zijn Paul en zijn vrouw vervolgens naar Almere gereisd. “We zijn aangesloten bij de vereniging ‘Vrienden Op De Fiets’. Via deze vereniging kun je voor een redelijke prijs overnachten bij mensen thuis. Tijdens één van onze overnachtingen in Almere sliepen we bij een planoloog. Hij wist ons álles te vertellen over Almere. Van ontstaan tot ontwikkeling. Hij heeft ons echt enthousiast weten te maken voor Almere en tipte ons om eens bij DUIN te gaan kijken. ”

paul kösters duin aan het woord

Binnen een week getekend

En dat deden de twee. De volgende dag stapten ze op de fiets om het (toen nog prille) gebied te verkennen. “Ik was meteen verkocht”, vertelt Paul enthousiast. “Het zand, de schapenhekjes… Ik voelde meteen een klik. We hebben direct gebeld voor een afspraak en vanaf dat moment is het héél snel gegaan. We hebben binnen een week voor onze woning getekend.”

IMG_7085 IMG_7086

Oog op de toekomst

Paul Kösters en zijn vrouw wonen nu in een DUIN Terraswoning: “Deze woning moest destijds nog worden gebouwd, dus het was natuurlijk best spannend. Zeker omdat we eigenlijk -met het oog op de toekomst- graag in een appartement wilden wonen. Deze bleek echter te klein voor onze wensen en daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor dit type woning. Mocht het ooit nodig zijn, dan kunnen we er altijd nog een traplift in zetten.”

IMG_7088 IMG_7089

 

Genieten van de ruimte en mogelijkheden

Dat het een goede keuze was, werd in ieder geval snel duidelijk: “Ik ben in mijn leven vaak verhuisd en het blijft altijd spannend of je ergens kan aarden. Gelukkig is dat ons hier allebei snel gelukt. Toen ons huis werd gebouwd zijn we vaak langsgekomen en we voelden toen al die klik. Nu we er wonen genieten we van de ruimte die we hebben en de mogelijkheden die de omgeving biedt. Zo gaan we graag wandelen in de bossen en gaan we in de zomer vaak even zwemmen op het Almeerderstrand.”

paul kösters duin aan het woord

Lovende woorden

Paul Kösters heeft dan ook niets anders dan lovende woorden over DUIN. “We hebben een prachtig huis, op een mooie locatie. We vinden de sfeer in DUIN ontzettend leuk en het contact met de mede-bewoners is heel fijn. En wat het extra bijzonder maakt is dat je in een gebied woont die nog in ontwikkeling is. Het is heel leuk om hier deel van uit te maken.”

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!