Image

DUIN aan het woord: Nicola van der Woude

Waargemaakte belofte

“Mijn man en ik hebben 12 jaar lang met onze zoon in Haarlem gewoond. Via collega’s van mijn man die in Almere wonen in aanraking kwamen met dit project”, vertelt Nicola van der Woude (47) over haar eerste kennismaking met DUIN. “De visie van het project sprak ons direct aan. Ze hebben de belofte zeker waargemaakt. Je woont hier écht in de duinen en dankzij het IJmeer zijn er regelmatig ook tal van dieren te zien, zoals roofvogels en konijnen.”

nicola van der woude duin aan het woord almere duin

Verbinding met het water

“Wat ons direct aansprak aan DUIN is de verbinding met het water. Mijn man is een echte surfer, en ik houd van zeilen. Met Marina Muiderzand en hiermee ook Sail Today om de hoek kunnen we vaker het water op. Ook vinden we het heerlijk om naar Harbor House te gaan om een hapje te eten. Je krijgt hier echt het gevoel dat je aan de haven woont en dat is fantastisch!”

nicola van der woude duin aan het woord almere duin

Rust en kalmte

“Voor mijn werk reis ik vaak op en neer tussen Londen en Almere, en ik vind het iedere keer heerlijk om terug te komen. Ik heb als twintiger in Londen gewoond en het échte stadsleven ervaren, maar ik voel me hier echt thuis. Het is heerlijk rustig en fijn om volledig weg te zijn van de drukte van de stad. Als rust en kalmte iets is wat je aanspreekt, kan ik zeker aanraden om hier te komen wonen. En binnen twintig minuten sta je zo weer in Amsterdam.”

nicola van der woude duin aan het woord almere duin

Hechte community

“Wat ik bovenal bijzonder vind aan DUIN is de hechte community die is ontstaan. Zo hebben we als buurtbewoners samen een Facebookgroep waarin we elkaar op de hoogte houden. Hierin delen we bijvoorbeeld nieuwtjes over het gebied, maar helpen we elkaar ook waar nodig. Het is echt een social support system. Het lijkt echt alsof mensen die hier wonen gelukkiger zijn. Het is heel bijzonder om hier onderdeel van te mogen uitmaken.”

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Neem dan contact met ons op. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!