Image

5 activiteiten om te ondernemen in januari

Activiteiten Almere DUIN Januari 2019

Buiten On Ice

t/m  zondag 6 januari

Haal de schaatsen voor de laatste keer uit het vet, want je kunt nog maar tot en met zondag 6 januari genieten van de overdekte ijsbaan van meer dan 500 m2 groot in Almere Buiten. Je bent dagelijks welkom tussen 11:00 en 20.00, en je kunt zelfs ter plekke een paar schaatsen huren. Niet echt een schaatsliefhebber? Je kunt ook aan de zijlijn genieten van een hapje en een drankje. Je vindt hier meer informatie.

Fietsen door de Almeerse bossen

Donderdag 3, 17 en 31 januari

Vind je niets fijner dan op avontuur gaan? Doe dan mee aan de fietstochten door de Almeerse bossen! Elke donderdag staat bij buitencentrum Almeerderhout in het teken van fietsen en beleven. Haal de speciale routekaart op bij de balie van het buitencentrum en ga zelf (of met zelfgekozen gezelschap!) op pad. Op de routekaart vind je informatie wat je zoal tijdens de route tegen kunt komen. Bij terugkomst kun je genieten van een welverdiende kop soep met brood. Honden zijn uiteraard (aangelijnd!) welkom in het buitencentrum én het restaurant. Je vindt hier meer informatie.

Stadswandeling By Night

Donderdag 3 januari

Mag je niet missen: op donderdag 3 januari organiseert VVV Almere voorlopig voor de laatste keer een stadswandeling by night. Ontdek de architectonische highlights van het centrum tijdens een wandeling onder begeleiding van een gids. Kijk omhoog en wordt verrast door de hedendaagse architectuur van Almeerder René van Zuuk, en andere bekende Nederlandse architecten als Rem Koolhaas en Herman Hertzberger. Maar ook internationale architectenbureaus uit Tokio, Londen, Bordeaux, Parijs en Zürich hebben hun handtekening in Almere achtergelaten. Niet zo verwonderlijk dat Almere op de derde plaats staat van architectuursteden in Nederland – na Rotterdam en Amsterdam – en zelfs op de eerste plaats bij de European New Towns. Je vindt hier meer informatie.

Tinke Schouten

Zaterdag 12 januari

Al jaren behoort Tineke Schouten tot de absolute top van het Nederlandse theatercabaret en op zaterdag 12 januari komt ze terug naar haar thuisstad met een 7-koppig orkest. Na in 17/18 een persoonlijke show te hebben neergezet, maakt Tineke in seizoen 18/19 een reis door haar beroepsmatige carrière. Hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes in ‘een nieuw jasje’ passeren de revue. Uiteraard kan Tineke het niet laten om deze show ook met nieuwe liedjes en sketches aan te vullen. Meer informatie over beschikbare tickets en prijzen vind je hier.

Crosscup Almere

Zondag 20 januari

Atletiekvereniging Almere’81 verzorgt deze winter weer vier crosswedstrijden in de mooie buitengebieden van Almere. Zo ook op zondag 20 januari. Op deze dag is er een route uitgezet in het Cirkelbos. Crosslopers kunnen zich op deze dag wagen aan een onverhard parcours dat bol staat van de uitdagingen voor jong en oud. Houd de website in de gaten voor meer informatie.