Image

7 redenen waarom je in DUIN wil wonen

almere duin

1. Het permanente vakantiegevoel

Wonen in DUIN staat gelijk aan wonen in een uniek landschap. Voor het creëren van een gebied als Zuiderduin is niet minder dan 650.000 kubieke meter zand uit het IJselmeer gebruikt. Dit heeft geresulteerd in een ruig duingebied met duinen tot wel 10 meter hoog. Dankzij de aanvullende aanleg van beplanting en de wind van afkomstig van het IJselmeer resulteert dit in een uniek vakantiegevoel op steenworp afstand van de randstad. Wil je dit gebied eens zelf ervaren? Kom langs tijdens het Open Huis! Je kunt een aantal proefwoningen bekijken, praten met het DUIN team en – niet onbelangrijk – rondwandelen door de heerlijke én echte duinen!

2. Eén met de natuur

Van Zuiderduin tot DUIN Boomrijk: wonen in DUIN betekent één zijn met de natuur. De woningen zelf zijn geïnspireerd door de natuur, maar bovenal staat de beleving in DUIN voorop. De huizen worden gemaakt van natuurlijke materialen en met kleurstellingen die passen bij het duinlandschap. Zo loop je vanuit Zuiderduin op schelpenpaadjes zo de natuur in, en ontwaak je in je woning in DUIN Boomrijk middenin de bossen. Ook het open karakter van de tuinen dragen bij aan de vogelvrije beleving in DUIN.

3. Op steenworp afstand van Amsterdam

Wil je toch graag de drukte opzoeken van de stad? Naast het centrum van Almere op nog geen 15 minuten afstand, sta je ook met de auto binnen 20 minuten in Amsterdam. Handig!

marina muiderzand

4. Om de hoek van Marina Muiderzand

Om de hoek van DUIN vind je het grootste castamaranstrand van Europa: Marina Muiderzand. De evenementenagenda van deze bruisende jachthaven is altijd goedgevuld. Bovendien vind je hier diverse horecagelegenheden als Poort DOK, Harbor House en Sail Today. Zeil- en zeeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

5. Uitwaaien op het Almeerderstrand

Het strandgevoel in DUIN is compleet dankzij het Almeerderstrand. Het Almeerderstrand is een prachtig breed strand in het zuiden van DUIN. Je kunt er lekker zwemmen of zonnen onder een van de karakteristieke bomen. Door het ondiepe water is het perfect voor kleine kinderen. Het strand is landelijk bekend door festivals en evenementen zoals Zand en de Libelle Zomerweek.

6. Hechte community

DUIN onderscheidt zich ook door het hechte communitygevoel onder de bewoners. Het open karakter van de tuinen in het DUINgebied maakt het makkelijk om met elkaar contact te leggen. Bovendien onderhouden diverse bewoners ook nog Facebookgroepen met elkaar. Benieuwd naar de bewoners in DUIN? Bekijk ook eens onze webserie ‘DUIN aan het woord’.

7. Woningen op maat

De woningen in DUIN zijn met uiterste zorgvuldigheid ontworpen. Zo is elk woningtype exclusief voor het DUINgebied bedacht. Bovendien denken we graag mee in de wensen voor jouw persoonlijke droomwoning. Er zijn talloze mogelijkheden: van vrijstaande woning tot appartement en van koop tot huur.

Wil jij geen enkel nieuwtje over DUIN missen? Wanneer je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbrief ontvang je maandelijks het belangrijkste nieuws in jouw inbox. Waar je ook bent.