5 fijne najaarsactiviteiten in de maand oktober

Activiteiten Almere Oktober 2018

Dierendag

Donderdag 4 oktober

Op donderdag 4 oktober is het weer dierendag en dit betekent dat alle dieren -groot én klein- extra in het zonnetje gezet mogen worden. Ook Stad & Natuur doet hieraan mee en organiseert op deze dag van 10.00 – 17.00 uur leuke activiteiten en workshops op Kinderboerderij de Beestenbende. Om een beestenboel te voorkomen is de dag opgedeeld in twee verschillende delen. In de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur zijn peuters, ouders en kinderdagverblijven welkom. Dan kan er worden geluisterd naar de mooiste dierenverhalen. In de middag -van 15.00 tot 17.00 uur- zijn er workshops, kan er geknuffeld worden met dieren en zijn er dierenpraatjes voor iedereen! Je vindt hier meer informatie.

Moderrun

Zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober

Na het succes van vorig jaar organiseert Stad & Natuur voor het tweede jaar op rij een modderrun. Op zaterdag 6 oktober mogen volwassenen meteen aan de bak met een uitdagend parcours van 6, 9 of 12 km door de Almeerse bossen en Stadslandgoed de Kemphaan. Op zondag 7 oktober is het de beurt aan gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar. Ook gehandicapten, of beter gezegd ‘G-sporters’, mogen op deze dag deelnemen. Het eerste startvak wordt geheel ingericht voor G-sporters. Het kledingadvies is voor iedereen hetzelfde: oude kleding met lange mouwen en broekspijpen en goed schoeisel dat nat en vies mag worden. Geen slippers of blote voeten. Je vindt hier meer informatie.

Open Dag Sterrenwacht Almere

Zaterdag 6 oktober

Vind jij het heelal ook zo fascinerend? Kom dan op zaterdag 6 oktober tussen 12:00 en 17:00 naar de Open Dag van Sterrenwacht Almere in Corrosia. Tijdens de Open Dag wordt niet alleen getoond hoe je mooie foto’s van sterren en planeten kunt maken, maar worden er ook demonstraties gegeven zoals slijpen, polijsten en testen van telescoopspiegels. Ook kun je zien hoe een 3D-printer gebruikt kan worden bij het zelf maken van een telescoop. Duim ook even mee voor mooi weer: als het weer het toelaat kan er namelijk de hele dag vanaf het dakterras naar de zon gekeken worden met de zonnetelescoop. Je vindt hier meer informatie.

New York Jazzclub

Zondag 7 oktober

Start spreading the news: op zondag 7 oktober wordt KAF omgetoverd tot een heuse New York jazzclub. Onder leiding van muzikale gastheer en jazz concertpianist Rembrandt Frerichs zal er een swingende, ontroerend en spetterende jazzconcert ten gehore worden gebracht. Het thema is geweven omtrent vier Europese landen. Extra leuk: aansluitend aan concert kun je ook nog genieten van een bijpassend diner. Genieten! Je vindt hier meer informatie

Halloween Run

Zaterdag 27 oktober

Jagen zombies en spoken jou ook de stuipen op het lijf? Ren voor je leven op zaterdag 27 oktober tijdens de Halloween Run in Almere Buiten. Het parcours bestaat uit 1 ronde, waarbij je onder andere door het voor Almere Buiten zo kenmerkende DoeMere loopt, maar ook dwars door de Floriadegarage en het centrum gaat. Stoppen is geen optie, want voor je het weet sta je oog in oog met een terrorclown met kettingzaag of bijl, zombies, een geest, een weerwolf en talloze andere enge wezens. Durf jij het aan? Je vindt hier meer informatie.