5 spetterende activiteiten in augustus

Activiteiten Almere Augustus 2018

Zomerse beverbusrit met BBQ-buffet

Elke vrijdag in augustus

Zoek de verkoeling op in de Almeerse bossen. Maak met de beverbusrit een verfrissende tocht door het beschutte Landgoed en de Almeerse Bossen en sluit de prachtige rit af met een heerlijk barbecue buffet voor het gehele gezin. Inclusief twee consumpties. Het programma duurt van 17:00 tot ongeveer 20.00. Je vindt hier meer informatie.

StrandLab: kinderactiviteiten op het Almeerderstrand

Elke dinsdag in augustus

Voor verveling is er deze vakantie geen ruimte dankzij StrandLab op het Almeerderstrand. Alle dinsdagen in de zomervakantie kunnen kinderen zich heerlijk uitleven op het strand met onder andere sport en spel, workshops en waterproefjes. Beachvolleybal, freerunning, buikglijbaan, een sorbet van stoepkrijt maken, mountainbiken, een surfsimulator… De lijst aan activiteiten is eindeloos. Kom jij ook? Je vindt hier een overzicht van het volledige programma.

Forever Young Festival

Woensdag 22 augustus

Wie zegt dat leeftijd slechts een getal is, moet beslist een bezoek brengen aan het Forever Young Festival. De Esplanade is voor dit festival omgetoverd tot een groot feestelijk terrein met een enorme diversiteit aan unieke spiegeltenten en mini-theaters speciaal voor 65+ers. Daarnaast is er ook ruimte voor workshops en een nostalgische kermis. Ook fijn voor de portemonnee: het festival is namelijk gratis toegankelijk. Je vindt hier meer informatie.

Strandfestival ZAND

Zaterdag 25 augustus

Het is misschien wel het populairste strandfestival van Nederland: Strandfestival Zand. Ook dit jaar is de line-up er één waar je beslist niet omheen kunt. Denk aan Blof, Anouk, Typhoon, Coen & Sander en Lucas & Steven. Even uitpuffen van al dat dansen? Er worden zitzakken verspreid over speciale ‘chill-zones’ en er is wederom ook een reuzenrad voor een indrukwekkend uitzicht op DUIN en omgeving. De laatste tickets zijn onlangs in de verkoop gegaan, dus wees er snel bij. Je kunt je tickets hier bestellen.

Almere Haven Festival

Vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september

Het Almere Haven Festival vindt ook dit jaar weer plaats in Almere Haven en is beslist een bezoek waard. Een heel weekend lang kun je als bezoeker genieten van verschillende proeverijen, zoals bierproeverijen en hapjes van de beste Almeerse restaurants. Er is een kunstmarkt en er kan worden gevaren over het Gooimeer in een botter. Extra fijn: het festival is gratis toegankelijk. Dat wordt optimaal genieten! Je kunt hier meer lezen over het Almere Haven Festival.