Image

5 zomerse activiteiten in de maand juli

Activiteiten Almere Juli 2018

Stiltewandeling door de Almeerse Bossen

Vrijdag 6 juli

Ben je even klaar met alle dagelijkse beslommeringen en de chronische stroom aan prikkels? Doe dan mee aan de stiltewandeling door de Almeerse Bossen. Zingende vogels, de lichtval op een blad, de wind door de boomtoppen, de geur van een bloem: tijdens deze bijzondere wandeling zet je al je zintuigen op scherp. Aansluitend staat een kop koffie of thee voor je klaar. Je vindt op deze website meer praktische informatie.

Summerpark Festival

Zondag 8 juli

Kom zondag 8 juli naar het Almeerderstrand en verwelkom de zomer met het Summerpark Festival.  Alle ingrediënten voor een geslaagd zomerfestival zijn aanwezig: zon, zand en zinderende beats. En dit alles dankzij de verschillende stages. Zo maakt naast Pacha Ibiza  ook de Amsterdamse techno organisatie Verknipt zijn debuut op Summerpark met een onweerstaanbare techno line-up bestaande uit o.a. Gary Beck, Slam & ROD! Je vindt hier meer informatie.

Mini-springkussenfestival

Woensdag 11 juli

Doen jouw kinderen niets liever dan klauteren, klimmen en springen? Kom dan op woensdag 11 juli naar het mini-springkussenfestival! Op de Esplanade zullen verschillende springkussens te vinden zijn waar ze naar hartenlust kunnen spelen: van stormbaan en gladiatorspel tot omhaalarena en softbungee. Je vindt op deze website meer informatie.

Festival Rolling Nature

Zondag 15 juli

Na een succesvolle eerste editie organiseert Stad & Natuur dit jaar de tweede editie van Festival Rolling Nature. Het natuur- en cultuurfestival voor iedereen met een groen hart. Dit familievriendelijke festival is geschikt voor alle leeftijd en staat bol van de activiteiten. Of je nu in een bal over het water wilt rollen, plaatsneemt in de duikboot, of bij één van de aanwezige bussen en trucks komt knutselen: op dit festival kan het allemaal! Meer informatie vind je op de website van Stad & Natuur.

Wateractiviteiten in het centrum

Woensdag 18 juli

Zoek de verkoeling op in het centrum van Almere op woensdag 18 juli. Op deze dag kunnen kids zich letterlijk én figuurlijk onderdompelen in de wereld van zeemannen, zeilers en vlottenbouwers. Channel je inner kapitein en race samen met radarbootjes, bouw een vlot of hijs de zeilen op een zeilbootje. Ook dé publieksfavorieten aquaballen zullen aanwezig zijn, zodat kinderen kunnen ervaren hoe het is om over water te lopen. Belangrijk: kinderen dienen wel in bezit te zijn van een zwemdiploma. Je vindt hier meer informatie.