Image

5 leuke én originele evenementen in juni

Activiteiten Almere Juni 2018

Almere Regatta

Zaterdag 2 juni en zondag 3 juni

Wanneer je woont in DUIN is de kans groot dat je ook een liefhebber bent van de watersport. Vind jij niets heerlijker dan de zeilboten bewonderen in Marina Muiderzand, dan wel zelf de wind op het water te troseren? Kom dan op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni naar het Almeerderstrand om hét zeilevenement van de regio te bezoeken. Het hele weekend strijden zeilboten en catamarans langs de Almeerse kust om het kampioenschap. Evenals voorgaande jaren zal Mariëlle van der Starre als wedstrijdleider optreden, terzijde gestaan door Sjoerd Ooms. Met hun ervaring bij de diverse evenementen de afgelopen jaren is er zo een prima basis om de wedstrijden goed te laten verlopen. Ga naar deze website voor meer informatie.

Rondleiding: Tiny Buurtje

Zaterdag 2 juni en woensdag 6 juni

Een meer bijzonder woongebied dan DUIN is lastig om te vinden. Het blijft een feest om rond te wandelen in deze unieke buurt! Laat jij je ook zo graag verrassen door unieke woonmogelijkheden? Neem dan eens deel aan de tweewekelijkse rondleiding met KAF architectuurgidsen door wijk Tiny Housing. Met de KAF architectuurgids ontdek je alle geheimen van dit bijzondere woon- concept en de insteek van de gemeente Almere. Er is tijdens deze tour ook veel aandacht voor de architectuur van de verschillende huisjes. Je vindt meer informatie op deze website.

Almere City Run

Zondag 10 juni

Wist je dat maar liefst 15% van de Nederlanders aan hardlopen doet? Voor liefhebbers van deze sport is er dan ook leuk nieuws: op zondag 10 juni vindt namelijk wederom de Almere City Run plaats in Almere Centrum. Dit jaar zijn de afstanden aangepast. Je kunt kiezen uit afstanden van 5, 10 en 15 kilometer of meedoen aan de halve marathon. Ook de parcoursen zijn anders dan voorgaande jaren, welke dwars door de stad, de bossen en langs het water zullen lopen. Zin om mee te doen? Je kunt jezelf hier inschrijven.

De Vaderdag Expeditie

Zondag 17 juni

Op zondag 17 juni is het Vaderdag. De uitgelezen kans om je vader in het zonnetje te zetten. Is jouw vader niet vies van een uitdaging? Daag hem dan uit met de Vaderdag Expeditie bij Outdoorpark SEC Survivals. Met je vader aan het hoofd van jullie team worden jullie uitgedaagd om allerlei spannende hindernissen te overwinnen. Laat ballonnen knappen met boogschieten, bouw een vlot of klauter over junglebruggen. Al deze puzzelstukjes heb je nodig om de schat te vinden. En dan moeten jullie de schat ook nog eens zien te openen… Reserveer hier jullie plek.

Theater: Vis a Vis – ‘MARE’ Midzomernacht Special

Zaterdag 23 juni 2018
Theaterliefhebbers, opgelet! Op zaterdag 23 juni kun je vanaf 20:00 uur genieten van verschillende theatrale én muzikale acts op het terrein van Vis a Vis op het Almeerderstrand. De Midzomernacht Special is een zinderende avond vol lekkere versnaperingen en overrompelende acts. Op deze zwoele zomeravond wordt het terrein in festivalachtige sferen gebracht. Voor de culinaire liefhebber kan er gedurende de avond heerlijk eten worden besteld bij een foodtruck. Vanaf 20:00 uur kun je genieten van verschillende theatrale en muzikale acts op het terrein. De voorstelling is volledig in het donker en begint om 22:00 uur. Na de voorstelling start de Midzomernacht afterparty met een band die de avond swingend afsluit. Je vindt hier meer informatie over prijzen en tickets.