Vijf leuke activiteiten in december

Activiteiten in december

TENTOONSTELLING 150 JAAR RODE KRUIS
t/m zondag 17 december
Een bijzondere tentoonstelling in Veiligheidsmuseum PIT: deze stelt namelijk historische Nederlandse Rode Kruis objecten tentoon ter gelegenheid van 150 jaar Nederlandse Rode Kruis. De tentoonstelling bestaat uit aansprekende objecten van de historische erfgoedcollectie van het Rode Kruis waarbij drie thema’s worden uitgelicht: het militaire imago van het Rode Kruis, EHBO en waardering voor leden en donateurs. De tentoonstelling is samengesteld door vrijwilligers van Veiligheidsmuseum PIT en is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

SCHAATSCLINICS
t/m vrijdag 22 december
Houd jij goede moed dat die Elfstedentocht er dit jaar toch gaat komen? Jonge schaatsliefhebbers kunnen dit jaar alvast oefenen op het Schipperplein. Vanaf 22 november zijn hier gratis schaatsclinics voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Tijdens de clinics leer je op een speelse manier schaatsen, afgewisseld met leuke schaatsspelletjes. Aanmelden kan via de website.

ALMERE BY NIGHT
Donderdag 7 december, 14 december en 28 december
De dagen worden steeds korter en VVV Almere grijpt dit met beide handen aan. Speciaal voor de feestdagen organiseren zij stadswandelingen by night. De stad staat namelijk bol van de moderne gebouwen die ontworpen zijn door wereldberoemde, hedendaagse architecten. In Almere Centrum vind je -volgens VVV Almere- op loopafstand van elkaar ‘ruim twintig monumentale panden van de toekomst’. Deze architectonische highlights van het centrum kun je nu ontdekken tijdens een wandeling met een gids. Je vindt hier meer informatie.

WINTERLICHT
zondag 10 december
Heb je zin in een bijzondere avond uit? Beleef op zondag 10 december het culinair avontuur Winterlicht op Forteiland Pampus. De eiland-chef kookt – precies zoals ooit bedoeld – met producten van binnen de Stelling van Amsterdam: klein geproduceerd, met oog voor kwaliteit en zo duurzaam mogelijk. De eerste gangen worden geserveerd in het verscholen negentiende-eeuwse fort. Voor hoofdgerecht en dessert schuif je aan in het behaaglijke paviljoen, waar de houtkachel al brandt. Binnen of buiten bij het kampvuur kan de avond worden afgesloten met een pittige, duurzame espresso en een glas ‘Muier’ schippersbitter.

WINTER VILLAGE
Van 15 december 2017 t/m 14 januari 2018 op het Forum in Almere
Dit jaar tovert Winter Village Almere het Forum om tot een winters dorp. Kom vanaf 15 december naar de sfeervolle openlucht ijsbaan en proef de winterse gezelligheid! Ga naar de website voor meer informatie.