5 redenen om erop uit te trekken in oktober

Evenementen Almere Oktober 2017

DE GROTE TINY HOUSING MANIFESTATIE (zondag 1 oktober t/m zaterdag 7 oktober)
Altijd al nieuwsgierig geweest naar Tiny Housing? Wip dan van zondag 1 oktober tot en met zaterdag 7 oktober eens langs in Almere Poort. Gedurende de Grote Tiny Housing Manifestatie kun je met de architectuurgidsen van KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) een rondleiding doen langs de Tiny Houses. Deze rondleidingen zijn op alle dagen om 13.00 uur en op de weekenddagen ook om 14.00 uur. Ze zijn gratis, maar u moet zich wel aanmelden via deze website.

EXPEDITIE DIERENDAG (woensdag 4 oktober)
Voor iedereen die erop uit wil trekken met zijn trouwe viervoeter: kom op 4 oktober naar Outdoorpark SEC Survivals. Tijdens Expeditie Dierendag kan je huisdier laten zien wat hij of zij allemaal kan en durft. Er is een speciaal parcours uitgezet met leuke hindernissen: door de funslang, in het water, door de modder, op het vlot, en achter de bal aan. Voor de baasjes staat er bovendien een bar met drankjes klaar, een kraam met leuke spullen en een gratis check-up. Ook kan je hond worden gemasseerd.  Entree is €8,50 waarvan €2,50 naar het Dierenasiel Almere gaat. Lijkt ons een mooi cadeau!

NAJAARSBRADERIE (vrijdag 6 oktober t/m zondag 8 oktober en zaterdag 14 en zondag 15 oktober)
Het najaar is zonder twijfel begonnen. Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober organiseert Star promotions dan ook de najaarsbraderie in het winkelcentrum Buitenmere in Almere Buiten. Hier kun je snuffelen tussen allerlei kramen én genieten van de gezelligheid. Ook kun je op zaterdag 14 en zondag 15 oktober in het centrum van Almere Haven genieten van een najaarsbraderie. Met zo’n 70 kramen is er voor eider wat wils en voor kinderen staat er een draaimolen, zweefmolen en grijpkranen met leuke prijsjes.

THEATER GAJES: AGORA PHOBIA (zaterdag 7 oktober)
Op zaterdagavond 7 oktober kun je een spectaculaire buitentheatervoorstelling bijwonen op de Esplanade in Almere Centrum. Theater Gajes speelt dan ‘Agora Phobia’, een bijzonder pleinspektakel over een majestueus bouwproject. Het publiek belandt met optische trucs in een enorme bouwput. Met behulp van vreemde machines, sterke acteurs en live muziek verrijst niet alleen een futuristisch bouwwerk maar ook een turbulent avontuur. Overweldigend van de eerste tot de laatste minuut!

FINALISTEN AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL (zaterdag 26 oktober)
Voor het Amsterdamse Kleinkunst Festival wordt het talent van de toekomst naar het culturele hart van Almere Flevoland gebracht! Neem plaats en ontdek nieuwe kunstenaars. Na een hoop voorrondes, landelijke try-outtournees en halve finales komen de drie halvefinalisten naar een theater bij jou in de buurt. Ze hebben bewezen thuis te horen op het podium en zijn er klaar voor om Almere en de rest van het land te veroveren. Dit is de nieuwe generatie kleinkunstenaars en cabaretiers en ze dragen deze avond maar liefst drie voorstellingen voor je op! Dit is kleinkunst in de breedste zin van het woord. Cabaret, muziektheater, poëzie en het Nederlandstalige theaterlied komen bij elkaar voor een talentvolle avond.