Image

5 leuke dingen om te doen in september

Evenementen Almere september 2017

ALMERE HAVEN FESTIVAL (vrijdag 1 september t/m zondag 3 september)
Van vrijdag 1 september tot en met zondag 3 september kun je wederom genieten van cultuur, markten, varen en lekker eten tijdens het Rabobank Almere Haven Festival in de havenkom van Almere Haven. De sfeervolle haven bruist drie dagen lang van gezelligheid. Smul het hele weekend van de heerlijkste gerechten op de Havenkom Proeverij en geniet van straattheater en jonge musici. Ook meer dan de moeite waard: vaar mee op authentieke botters op het Gooimeer of luister op zondag naar de stoere zeemansliederen van de shantykoren.

CHALLENGE ALMERE – AMSTERDAM (vrijdag 8 september en zaterdag 9 september)
Op zaterdag 9 september 2017 organiseert Challenge Almere-Amsterdam de oudste lange afstand triathlon van Europa. Deze editie is door de European Triathlon Union (ETU) en de overkoepelende organisatie Challenge Family uitgeroepen tot Europees Kampioenschap. Nederlandse atleten strijden daarnaast in deze klassieker om het Nederlands Kampioenschap. De lange afstand triathlon bestaat uit een parcours van 3,8km zwemmen in het Weerwater, 180km fietsen door de Flevolandse polder en 42,2km lopen rondom het Weerwater. Sinds 1983 start en eindigt de wedstrijd in Almere en naast de lange afstand triathlon vinden er ook andere triathlonwedstrijden plaats gedurende het weekend. Inschrijven voor deze vermaarde triathlon is niet meer mogelijk, maar de atleten aanmoedigen aan de zijlijn natuurlijk wel.

OPEN MONUMENTENDAG (zaterdag  9 september en zondag 10 september)
Niet zo sportief? Maak kennis met het cultureel erfgoed van Almere! Tijdens Open Monumentendag Almere op 9 en 10 september openen 15 bijzondere gebouwen gratis de deuren voor het publiek. Op elke locatie staan vrijwilligers voor u klaar om alles te vertellen over de bijzondere plekken in deze jonge stad. Van een huisje uit Het Bivak tot een woonhuis op de Fantasie en van de Goede Rede kerk tot de Villa voor een Trompettist: er is genoeg te bewonderen en te beleven voor jong en oud! Kijk voor meer informatie op www.almere.nl/openmonumentendag.

DE ZUIDERZEE KLASSIEKER (Zaterdag 30 september)
Zaterdag 30 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting de zevende editie van de Zuiderzee Klassieker. Een wielertocht waar een gezonde buik centraal staat. Almere is het start- en finish punt van waaruit je één van de drie prachtige routes kunt fietsen. Je kunt kiezen voor de 60,120 en 180 kilometer. Of je nu een beginner bent of een fanatieke fietser; het belooft een prachtige dag te worden waarop geld wordt ingezameld voor de Maag Lever Darm Stichting. Schrijf jezelf hier in voor de Zuiderzee Klassieker.

NATURE EXPERIENCE ALMEERDERHOUT
In samenwerking met Bever verzorgt Staatsbosbeheer een bijzonder avontuur: overnachten in een bivak op een unieke locatie midden in het Almeerderhout. Na een instructie krijg je een GPS mee waar de locatie van het kamp op staat. Hiermee ga je lopend op zoek naar je slaapplek in het bos. Aangekomen op de locatie, maak je je bivak klaar voor de nacht, steek je het kampvuur aan en bereid je je eigen maaltijd. Aan het einde van de middag komt een boswachter je ophalen voor een beversafari per kano van ongeveer 10 km door het Almeerderhout en ’s ochtends bak je je eigen verse broodjes boven het kampvuur. Dat het onvergetelijke ervaring wordt staat buiten kijf. Durf jij het aan? Je leest er hier meer over.