De leukste activiteiten om te ondernemen in de zomervakantie

Activiteiten Zomervakantie

ALGEMENE EVENTS:

SEC SURVIVALS
Outdoorpark SEC Survivals heeft een speciaal vakantieprogramma tijdens de zomervakantie: iedere dag is er iets spannends te beleven. Van boogschieten en kruipen door camotunnels tot survivallen en vlotvaren. Zo kun je iedere dinsdag kanovaren, iedere woensdag is er een Waterpret Pakket en kun je iedere donderdag boogschieten. Je vindt hier het volledige schema.

VEILIGHEIDSMUSEUM PIT
Ook bij Veiligheidsmuseum PIT is er iedere dag iets leuks te beleven in zomervakantie. Bekijk de historische voertuigen, rij veilig op de skelterbaan, blus een digitale brand of speel spannende crime-scene games! Bij mooi weer kan je genieten van het zonnige terras en een ijsje in het museumrestaurant. Daarnaast kun je je skelterrijbewijs halen en één van de gratis speurtochten doen (zolang de voorraad strekt).

VIS À VIS
Ook in de zomervakantie vind je op steenworp afstand van DUIN Vis à Vis. In juli 2016 namen we een kijkje achter de schermen bij het theaterspektakel Vis à Vis, waar Mascha Selhorst (hoofd marketing) ons een rondleiding gaf. Deze zomer is Vis à Vis weer terug met een nieuwe voorstelling: Mare. Op onze website kon je er eerder al álles over lezen. De nieuwe voorstelling van Vis à Vis is van 7 juni t/m 30 juli en 30 augustus t/m 1 oktober te zien op het Almeerderstrand. Op steenworp afstand van DUIN. Je kunt je tickets (verkrijgbaar vanaf €17,50 per stuk) hier bestellen.

VEERDIENST NAAR FORTEILAND PAMPUS OF MUIDERSLOT
Tijdens de schoolvakanties vaart Veerdienst Almere vanaf Marina Muiderzand naar Forteiland Pampus en Kasteel Muiderslot. De klassieke boten maken het tot een waar avontuur over de baren van de voormalige Zuiderzee. Je leest op hun website meer informatie over deze bijzondere dienst.

Naast bovenstaande activiteiten zijn er natuurlijk ook nog meer tijdloze activiteiten te ondernemen. Zo kun je catamaranzeilen bij Marina Muiderzand, de nieuwste films zien bij bioscoop Kinepolis en natuurlijk rondwandelen in het prachtige landschap van DUIN. Je hoeft je geen moment te vervelen!

ÉÉNDAAGSE EVENTS:

BLUES FESTIVAL (ZATERDAG 22 JULI)
Wie van Blues houdt, loopt op 22 juli bij de Sluiskade in Almere Haven beslist geen blauwtje. Hier wordt namelijk voor de vierde keer het Zomer Blues Festival georganiseerd. Er zijn tijdens dit festival twee podia waar verschillende bands optreden: van Budding Blues Band tot Alex Manuputty Blues Band. Ook de restaurants in de omgeving zullen in bluessferen zijn. Wil je niet missen!

HORSE & OUTDOOR (ZONDAG 23 JULI)
Ben jij dol op paarden? Dan mag je Horse & Outdoor niet missen. Op zondag 23 juli kun je van 12.0- tot 16.00 uur terecht voor diverse demonstraties van de paardensport en uiteenlopende activiteiten. Zo zijn er leuke workshops, kun je meerijden met de huifkar en (voor de kinderen) zelfs met een vliegend tapijt achter de paarden aan. Meer informatie vind je op de website van Stad & Natuur.

PATTERNS FREE FESTIVAL (ZATERDAG 5 AUGUSTUS)
Op zaterdag 5 augustus kunnen de voeten van de vloer tijdens het Patterns Free Festival. Het Almeerse technofestival voor de derde keer op het Almeerderstrand gehouden me een selectie van de beste lokale- en regionale artiesten. Ook staan er twee grote BBQ’s klaar waar je je eigen eten op kunt bereiden, maar mag je ook je eigen (wegwerp)barbecue meenemen en drinken. Je vindt meer informatie op de website van het Patterns Free Festival.

ZANDKASTELEN WEDSTRIJD (ZONDAG 13 AUGUSTUS)
Kijkt iedereen op het strand altijd vol verwondering naar jouw zandkastelen? Deel je talent tijdens de Zandkastelen Wedstrijd. Op zondag 13 augustus kunnen jonge zandkastelenbouwers van 13:00 tot 16:00 uur los op Restaurantplein Belfort. Er worden diverse zandbakken geplaatst waar kinderen, maar ook hun ouders, heerlijk kunnen spelen. Het zandkasteel met de meeste torens wint een zandbak als prijs, maar deelnemende kinderen krijgen sowieso een lekkere traktatie. Deelnemen kan terplekke en is gratis.

Fijne zomer(vakantie)!