5 leuke dingen om te doen in juli

Festivals Almere juli 2017

SUMMERPARK FESTIVAL (ZATERDAG 2 JULI)
Het Summerpark Festival vindt plaats op steenworp afstand van DUIN en schreeuwt om een plek in je agenda. Tijdens dit festival kun je uiteenlopende muziekgenres ontdekken dankzij de vier verschillende stages. Denk bij de line-up aan artiesten als Andrea Oliva en Benny Rodigues, maar ook Flava, Juan Sanchez en Dirrty Berry. Je kunt je tickets hier bestellen.

STADSTUINENFESTIVAL (ZATERDAG 8 & 9 JULI)
Ga je op 8 juli naar het Open Huis in DUIN? Wip dan ook even langs voor de allereerste editie van het Stadstuinenfestival in Almere: het volledige centrum zal in het weekend van 8 en 9 juli worden omgetoverd tot één grote stadstuin, waarin theater, lifestyle en de beleving van groen samenkomen. Als bezoeker word je ondergedompeld in een wereld waarin theater, lifestyle en de beleving van groen samenkomen. Een gevarieerd en interactief programma met thema’s als eten, energie en klimaat biedt bezoekers de mogelijkheid nieuwe producten en initiatieven te ontdekken en te proeven. Dé plek om alvast warm te lopen voor de Floriade in 2022.

FESTIVAL GESTRAND (ZATERDAG 15 JULI)
Op zaterdag 15 juli is het zover: Festival Gestrand. Inmiddels een jaarlijkse traditie op Almeerderstrand én op steenworp afstand van DUIN. Een vrij toegankelijk festival voor 5 generaties, waar je eigen eten en drinken mee mag nemen en waar de barbecues klaarstaan om je eigen vlees op te grillen. Het festival om samen te genieten van muziek, het strand en veel gezelligheid. Meer informatie over dit event vind je hier.

OPTIMIST ON TOUR
Tijdens het Gestrand Festival Almere, meert de Optimist on Tour aan in de nabijgelegen Marina Muiderzand. Deze mooie moderne thuishaven is ook een van de vaste thuishavens van de Optimist on Tour. Op 15 juli kun je hier leren zeilen in een Optimist, kanovaren en Suppen.

VIS À VIS
In juli 2016 namen we een kijkje achter de schermen bij het theaterspektakel Vis à Vis, waar Mascha Selhorst (hoofd marketing) ons een rondleiding gaf. Deze zomer is Vis à Vis weer terug met een nieuwe voorstelling: Mare. Op onze website kon je er eerder al álles over lezen. De nieuwe voorstelling van Vis à Vis is van 7 juni t/m 30 juli en 30 augustus t/m 1 oktober te zien op het Almeerderstrand. Op steenworp afstand van DUIN. Je kunt je tickets (verkrijgbaar vanaf €17,50 per stuk) hier bestellen.