Image

DUIN aan het woord | Frans en Hennie

DUIN aan het woord

VAKANTIEHUIS
“Wij wonen al langere tijd in Almere,” vertelt Frans. “En op enig moment dachten we: ‘De kinderen zijn het huis uit, we zijn met z’n tweeën. Wat zullen we gaan doen?’” Frans en Hennie kwamen al snel tot de conclusie dat ze graag de stad uit wilden. “Toen vielen we voor dit project.”

“Er was toen hier nog heel weinig,” herinnert Hennie zich. Toch heeft DUIN zich snel ontwikkelt. “Ten eerste de omgeving, de duinen, de begroeiing, maar ook de huizen. De bouw van de huizen. Het leuke gewoon.” “Toen we hier kwamen wonen dachten we: het lijkt wel een soort vakantiehuisje,” vult Frans haar enthousiasme aan.

“We vielen voor dit project.”

URKSE VROUW
Frans en Hennie genieten bovenal van de natuur in DUIN en omgeving. “We hebben al een eerste nestje koolmezen gehad hier. Die zijn uitgevlogen. Daar hebben we heel leuke foto’s van,” vertelt Hennie. Ook over het uitzicht vanuit hun huis is ze te spreken. “Dit is wel echt een superleuke kamer waar je altijd wel even naar buiten kijkt wanneer je binnenstapt,” aldus Hennie terwijl ze een slaapkamer binnenstapt waar ze uitzicht hebben op het bos.

De twee genieten echter niet alleen in stilte van de omgeving. Hennie: “In de weekenden gaat Frans hardlopen. Ik wandel. En dat je de dijk opgaat. Gewoon even kijken en lopen. Dan voel je je zo’n Urkse vrouw. Dat is gewoon ontzettend leuk.”

“Het is alsof je buiten de stad woont met de voordelen van een stad dichtbij.”

DUIN
Hun eigen woning in DUIN heeft voornamelijk een persoonlijke touch gekregen dankzij de schilderkunsten van Hennie. “Ik schilder al lang,” aldus Hennie. “Ik schilder met veel plezier op een Kunstlinie hier.” “Alles dat hier hangt, heeft Hennie zelf geschilderd,” vertelt Frans met gepaste trots. “En nu ben jij voor ons een kast aan het bouwen, omdat we omkomen in de zooi. Dat is ook wel wat we samen doen. Dingen maken,” zegt Hennie.

Dat ze optimaal genieten van wonen in DUIN moge duidelijk zijn. “Het is gewoon een prettig gevoel als je hier de wijk weer in fietst,” zegt Hennie. Het is toch wel alsof je buiten de stad woont. Met de voordelen van een stad dichtbij. Het openbaar vervoer. De trein. Dat je ook snel ergens anders naartoe kan. Dat vind ik toch wel heel fijn.”

Bekijk hier ook de andere afleveringen van ‘DUIN aan het woord’.