Image

5 sportieve wateractiviteiten die je eens moet proberen

Watersport Almere

(CATAMARAN)ZEILEN
Pal naast DUIN ligt het grootste catamaranstrand van Europa: Marina Muiderzand. De thuishaven van Sail Today. Veel wedstrijdzeilers hebben hier hun catamaran liggen om te trainen op het IJmeer. Dankzij de golven, constante wind, zoet water en centrale ligging, kun je hier naar hartenlust (catamaran)zeilen met je eigen boot óf jezelf wagen aan een cursus. Begin met een proefles of kies meteen voor een meerdaagse cursus. Wil je!

KITESURFEN
Het is één van de stoerste watersporten ooit: kitesurfen. Trotseer de zee op een surfboard en beweeg voort met hulp van een vlieger ofwel -jawel- kite. Marina Muiderzand heeft sinds 2016 een speciale kitespot. De spot is te vinden aan de noordkant van het Catamaranstrand en heeft een eigen stuk gras & strand apart van de catamarans en boten. Iedereen is welkom om te komen kiten vanaf april tot en met oktober.

SUPPEN
Stand up paddeling is een sport die nog niet zo lang bestaat. Het begon als een hype, maar behoort ondertussen bij de serieuze watersporten. In tegenstelling tot gewoon golfsurfen, waar liggend of knielend met de armen gepeddeld wordt, wordt bij een stand up paddle board gebruikgemaakt van een peddel. Hierbij train je je gehele lichaam én uithoudingsvermogen. Klinkt goed, toch? Huur een supboard bij Sail-Today voor slechts €15.- en ga het water op.

WAKEBOARDEN
Heb je altijd al eens willen wakeboarden of waterskiën? Cablepark Almere is hiervoor dé locatie om het te leren. Bij wakeboarden sta je zijdelings op één board en dit maakt het zonder twijfel een een uitdagende sport. Beginners wordt aangeraden om eerst een clinic te volgen om de basic te leren. Hoe beter je wordt, hoe spannender de trucs worden die ze je kunnen leren.

KANOËN
Wist je dat je op strandbad DUIN ook kunt kanovaren? Van woensdag tot en met zondag kun je een kano huren en DUIN te water ontdekken. Ook leuk: boek een kanotocht richting Muiderberg of naar Eiland Hooft om DUIN eens vanaf de andere kant te zien.

Wil je ook lezen: “Marina Muiderzand is beter dan Scheveningen”