5 leuke dingen om te doen in de meivakantie

Meivakantie 2017

STOKSTAARTJES VOEREN BIJ ALMERE JUNGLE
Een leuke activiteit voor het hele gezin: in de vakantie kun je kijken bij het voeren van de stokstaartjes. De dierverzorgers zullen bij het voeren van de stokstaartjes ook wat vertellen over deze bijzondere diertjes. Het live voeren vindt plaats op maandag 24 april en vrijdag 28 april om 15.00 uur. Daarnaast kun je je tijdens de meivakantie ook laten schminken als dier én kun je één van de vele interessante rondleidingen volgen met de dierenverzorgers. Wil je! Ga naar de website voor meer informatie.

FABRIEKSBEZOEK YAKULT
Altijd al willen weten hoe een flesje Yakult tot stand komt? Meld je dan aan voor een gratis rondleiding in de Yakult fabriek, in Almere.
Tijdens de rondleiding wordt alles verteld over de fascinerende geschiedenis die in Japan begint, en wordt het gehele productieproces van dit piepkleine flesjes laten zien. Zo kun je met eigen ogen zien hoe Yakult voor de Europese markt wordt gemaakt, gevuld en verpakt. En ja: natuurlijk is er ook een proefmoment. De Yakult fabrieksrondleiding is kosteloos inclusief koffie, thee en een goodiebag. Jezelf aanmelden voor een fabrieksbezoek kan hier.

GA OP AVONTUUR
Heb je zin in een avontuurlijk uitje voor het hele gezin? Ga dan naar Outdoorpark SEC Survivals. Zij hebben namelijk een speciaal programma voor de meivakantie. Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, meedoen aan Expeditie Robinson, op zoek gaan naar de schat en nog veel meer. Iedere dag is er iets spannends te beleven. Je vindt op hun website het volledige programma.

WAAN JE EEN ECHTE BRANDWEERMAN
Kom in de meivakantie naar Veiligheidsmuseum PIT en ontdek de wereld van de brandweer! Ga aan boord van een brandblusboot, doe waterspelletjes met de jeugdbrandweer of bekijk de knipdemonstratie. Ook is er een Jan van der Heyden tour en een leuke brandweerspeurtocht voor kinderen. Op de website vind je meer informatie over hun speciale vakantieprogramma.

ONTDEK DE RIJKE GESCHIEDENIS VAN ALMERE
Geschiedenis suf? Nee, hoor! Kom in de meivakantie naar Erfgoedhuis Almere en ontdek de rijke geschiedenis van Almere! De expositie is te bezoeken, er worden films vertoond en voor de liefhebbers worden (kinder)rondleidingen gegeven. Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan verschillende knutselactiviteiten, zoals het maken van een kleine kogge of een prehistorisch muziekinstrument. Hoe leuk is dat? Je vindt meer informatie op de website.