5 leuke activiteiten in april die je niet mag missen

Evenementen Almere april 2017

WEEKENDWANDELTOCHTEN (8&9 APRIL)
Na een reeks aan succesvolle weekendwandeltochten, is het dit weekend tijd voor de laatste editie. Ditmaal draagt de wandeltocht  ‘Growing Green City’ als thema en kun je als wandelaar te voet de muziekwijk verkennen. Zonder twijfel een aanrader! Je vindt meer informatie op de website van de Almeerdaagse.

PAASMARKT (16 & 17 APRIL)
Heb jij wel zin om erop uit te gaan tijdens de Paasdagen? Komt dát even goed uit:  op zondag 16 april en maandag 17 april 2017 van 11.00 uur tot 17.00 uur is er namelijk een gezellige paasmarkt in Almere Centrum. Hier kun je met het gehele gezin gezellig rondstruinen op zoek naar de mooiste vondsten en genieten van lekker eten. Kom jij ook?

KONINGSDAG (27 APRIL)
Net als in de rest van het land barst ook in Almere op Koningsdag het feest los. Het begint al op Koningsnacht! Op woensdag 26 april vanaf 17.00 uur start de Almeerse Koningsnacht met vrijmarkten op de gebruikelijke pleinen in Almere Centrum en het centrum van Buiten. Deze duren tot 17.00 uur de volgende dag. Op donderdag 27 april kun je ook naar Almere Haven en Poort voor Koningsdag. Eén ding is zeker, voor Koningsdag hoef je ook dit jaar Almere niet uit!

TERRASSENFESTIVAL (29 & 30 APRIL)
Heb jij ook zo zin in het zomerseizoen? Kom in het laatste weekend van april alvast voorproeven! Op het restaurantplein Belfort kun je namelijk terecht bij allerlei leuke restaurantjes. Zo kun je bij Bagels en Beans terecht voor heerlijke bagels, biologische sapjes en fantastische ijskoffie. Daarnaast hebben ze bij Chez Alexander de lekkerste broodjes met pikante kipstukjes en gerookte zalm om van te smullen. Of zoek je liever iets met een mooi uitzicht? Je kunt ook terecht bij Bobbie Beer aan het Forum. Hier heb je een mooi uitzicht over de Esplanade en het Weerwater!

EET EEN IJSJE BIJ IJSPRESSI
Met drie vestigingen is IJspressie een begrip in Almere. Begonnen in Almere Centrum en tegenwoordig ook gevestigd in Almere Poort aan de Europalaan en Almere Oostvaarders aan het busstation. In het centrum kun je naast het ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs ook terecht voor overheerlijke koffie (geschonken op traditioneel Zuid-Italiaanse wijze), thee, ijskoffie of warme chocolademelk. En je kunt hier kiezen om binnen of buiten op het terras te gaan zitten.

TIP! Op onze evenementenkalender vind je alle evenementen in Almere.