Image

5 leuke festivals in DUIN en omgeving

Festivals Almere

BEVRIJDINGSFESTIVAL (5 MEI 2017)
Eén van de eerste festivals die in de omgeving zal neerstrijken is uiteraard het bevrijdingsfestival. Broederliefde is dit jaar “ambassadeur van de vrijheid” en komt om deze reden per helikopter naar Flevoland om hier op te treden. Ook artiesten als Waylon, Barry Hay’s Flying V Formation en de Almeerse Lisa Loïs zullen hun opwachting maken in Almere.  Het festival wordt dit jaar gecompleteerd met een aantal podia, verdeeld in het centrum van Almere. Naast het Sena Performers podium op de Esplanade zullen er een podium met jong talent (Youth Movement), een retropodium/feestplein en een kinderplein zijn. Verder is er het “plein van de vrijheid”  met veel inhoudelijke projecten. Zo kun je bijvoorbeeld ‘speeddaten’ met veteranen. Hoe origineel is dat? Je vindt hier meer informatie betreffende de toegankelijkheid.

LIBELLE ZOMERWEEK (15 T/M 21 MEI 2017)
Dankzij de ongekende populariteit strijkt ook dit jaar de Libelle Zomerweek neer op steenworp afstand van DUIN: op het Almeerderstrand. Tijdens deze week kun je genietem van een uniek dagje shoppen, lachen met vriendinnen, meedoen met leuke workshops en meezingen met bekende artiesten. Maar ook: nieuwe producten proeven, Libelle-columnisten, schrijvers ontmoeten, de nieuwste mode- en beautytrends spotten, en nog veel meer. Je kunt je tickets hier bestellen.

SUMMERPARK FESTIVAL (1 EN 2 JULI 2017)
Het Summerpark Festival vindt eveneens plaats op steenworp afstand van DUIN en schreeuwt om een plek in je agenda. Tijdens dit festival kun je uiteenlopende muziekgenres ontdekken dankzij de vier verschillende stages. Denk bij de line-up aan artiesten als Andrea Oliva en Benny Rodigues, maar ook Flava, Juan Sanchez en Dirrty Berry. Je kunt je tickets hier bestellen.

STRANDFESTIVAL ZAND (19 AUGUSTUS 2017)
Het is misschien wel het populairste strandfestival van Nederland: Strandfestival Zand. Op de jubileum editie zullen dit jaar artiesten als Racoon, Coen & Sander, Guus Meeuwis, Kensington en Chef’s Special allemaal hun opwachting maken, en het belooft dan ook één groot feest te worden. De laatste tickets zijn onlangs in de verkoop gegaan, dus wees er snel bij. Je kunt je tickets hier bestellen.

ALMERE HAVEN FESTIVAL (1 T/M 3 SEPTEMBER)
Het Almere Haven Festival in Almere Haven is weer terug en beslist niet zonder reden. Een heel weekend lang kun je als bezoeker genieten van verschillende proeverijen, zoals bierproeverijen en hapjes van de beste Almeerse restaurants. Er is een kunstmarkt en er kan worden gevaren over het Gooimeer in een botter. Extra fijn: het festival is gratis toegankelijk. Dat wordt dus optimaal genieten!