Image

Nieuws: Vis à Vis Almere speelt MARE

Vis à Vis

Vis à Vis bestaat al 26 jaar. Eerst was het rondreizend gezelschap, maar een paar geleden is de organisatie neergestreken in Almere. Eerst in de buurt van het strandbad DUIN, maar 2 jaar geleden zijn ze iets verder verplaatst. Op ongeveer 5 minuten lopen van Zuiderduin. Ook dit jaar is Vis à Vis weer te zien nabij DUIN. Ditmaal met een nieuwe voorstelling: Mare.

Hoe Vis à Vis hun voorstelling omschrijven? “MARE is een verrassende survival comedy over een samenleving die het water aan de lippen staat. Het wateroppervlak fungeert daarbij als lachspiegel van de werkelijkheid. Het menselijk aanpassingsvermogen en de drang tot overleven leiden tot absurde en ontroerende taferelen. Zonder vaste grond onder de voeten verandert de modale drenkeling in een inventieve water-nomade die koste wat kost het eigen belang vooropstelt.

Voortdurende roofbouw op onze natuurlijke hulpbronnen leidt tot een milieuramp van formaat. De zeespiegel stijgt totdat de wereld blank staat van Noord tot Zuidpool. De beschaving wordt opgeslokt door het wassende water. Op drift geraakte restanten vormen de wankele eilandjes van een handvol overlevenden. Zij proberen zo goed en zo kwaad als het lukt, hun oude levenspatroon vol te houden. De grootste vijand in zijn heroïsche strijd met de elementen is -zoals altijd- de mens zèlf. De natuur heeft in deze verdronken wereld het laatste woord.”

Een waterbassin gevuld met meer dan 700.000 liter water, vormt de arena voor dit buitenspektakel van visuele comedy, onverhoedse special effects en livemuziek. Dat spektakel is dan ook zonder twijfel de kracht van Vis à Vis. De creativiteit druipt van het terrein af.

De nieuwe voorstelling van Vis à Vis is van 7 juni t/m 30 juli en 30 augustus t/m 1 oktober te zien op het Almeerderstrand. De aanvangstijden van de voorstellingen, die in totaal 1 uur en 20 minuten in beslag zal nemen zónder pauze, zijn als volgt:
woensdag & donderdag: 20:30 uur
vrijdag & zaterdag: 21:00 uur
zondag: 15:00 uur

Wil jij ook graag deze voorstelling bijwonen? Tickets zijn beschikbaar v.a. €17,50 per stuk. Wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat nu al ont-zet-tend hard. Je kunt je tickets hier bestellen.