5 leuke dingen om te doen in maart

Evenementen Almere Maart 2017

STRUINEN DOOR DE NATTE GRASLANDEN (ZATERDAG 4 MAART)
De Natte Graslanden bij de Lepelaarplassen is in het voorjaar een paradijs voor watervogels. Wandel op zaterdag 4 maart mee met een natuurgids door dit prachtige gebied. Extra bijzonder, want normaal gesproken is dit uitgestrekte, natte gebied niet vrij toegankelijk. Vergeet niet je laarzen en een verrekijker met de nemen!

SPEAKER’S NIGHT (DONDERDAG 9 MAART)
Heb jij er altijd al van gedroomd om ondernemers te worden? Op donderdag 9 maart van 20:00 tot 22:00 vindt in bibliotheek Stad de zakelijke editie van Speakers Night plaats, dit keer met als thema : Hoe maak je je ondernemersdroom waar? Tijdens deze Speaker’s Night vertellen drie ondernemers over hun ervaringen en delen tips. Meer informatie vind je op de website van de Nieuwe Bibliotheek.

VOORJAARSMARKT ALMERE (ZATERDAG 11 MAART EN ZONDAG 12 MAART)
Bent je 11 of 12 maart in de buurt van Almere Haven? Komt u dan gezellig langs bij de voorjaarsmarkt! Naast de braderie is er aansluitend ook een leuke hobbymarkt.

MOUNTAINBIKETOCHT DUIN (ZATERDAG 18 MAART)
Doe zaterdag 18 maart mee aan DUIN MTB Beach Classic. Een uniek mountainbike-evenement in Almere! Op het strand bij Almere en door DUIN zelf is door de FRTC Almere een parkoers uitgezet van ongeveer 10 km. Bij de start (Harbour House) kun je je inschrijven vanaf 8.30 uur. Bij de finish zijn er mogelijkheden om jezelf te verfrissen en je fiets af te spuiten. Meer informatie vind je op de website van FRTC Almere.

ZAAIDAG (WOENSDAG 22 MAART)
Stad en Natuur organiseert op de Buitenplaats in Almere Buiten een zaaidag op 22 maart met leuke workshops, zaaigoed en nog veel meer. Op de akker in Almere Buiten, de Buitenplaats, zaait boer Tom van Stadsboerderij Almere het land dit jaar in met mosterdzaad. Ook zijn er leuke workshops zoals de container mooier maken met graffiti, knutselen bij de kunstbus en ook de Stad en Natuur bus is er bij. Voor de workshops vraagt Stad en Natuur een kleine bijdrage. Meer informatie kun je vinden op hun website.