Image

5 leuke activiteiten in februari in DUIN en omgeving

Activiteiten februari

DINEREN BIJ MONDIA
Sinds kort heeft restaurant Mondia haar deuren geopend in Almere. Dit bijzondere restaurant biedt een ware smaakbeleving die gasten uitnodigt om in een ontspannen sfeer de gehele avond te tafelen. In dit kleinschalige restaurant kun je genieten van een avondvullend diner met uiteenlopende gerechten uit de internationale keuken, diverse amuses en mooie wijnen. Dankzij het huiskamergevoel van Mondia is het net alsof je thuis bent. Maar dan met nét wat lekkerder eten 😉 Je vindt hier alle praktische informatie over dit restaurant.

WINTERSE WOLLEN WANTEN WANDELING (t/m 28 februari 2017)
Stad & Natuur heeft voor het tweede jaar op rij de jaarlijkse Winterse Wollen Wanten Wandeling uitgezet: een speurtocht waar met wanten de route wordt uitgezet. De gekleurde wanten wijzen de weg en bij elke zwarte want hoort een doe- of denkopdracht over de schapen, bomen, vogels of bosdieren. Zo komen jij en je kinderen spelenderwijs meer te weten over de flora en fauna ten tijde van de winterse dagen. De route begint in de Schaapskooi en is op eigen gelegenheid te doen. Je kunt de bijzondere wandeltocht nog t/m dinsdag 28 februari maken.

OPEN HUIS CORROSIA (11 februari 2017)
Heb je altijd eens al schaamteloos willen binnengluren bij het verbouwde Corrosia? Dat komt goed uit, want op zaterdag 11 februari organiseren ze een heus huisfeestje.  Je kunt een kijkje nemen bij alle partners in het gebouw: Café Roest, Gebiedskantoor Almere Haven, De Schoor Welzijnswerk, de nieuwe bibliotheek en uiteraard in ons theater en onze expositieruimte. Extra leuk: het open huis staat volledig in het teken van Valentijnsdag.  Denk aan speeddaten, liefdesliedjes, romantische films, lekker hapjes en niemand minder dan Corrosia Cupido, die je misschien wel weet te raken met zijn pijlen. Op hun website vind je meer informatie.

VALENTIJNSDAG (14 februari 2017)
Op dinsdag 14 februari is het weer zover: de dag die volledig in het teken staat van de liefde. Maak met je partner een wandeling door ons prachtige duingebied, en geniet samen van een knisperend kampvuur te midden van de duinen. Romantiek ten top!

LITERAIR FESTIVAL SCHRIJVERSBLOCK (18 februari 2017)
De zesde editie van het Almeerse literair Festival Schrijversblock vindt plaats op 18 februari 2017. Schrijvers, dichters en singer-songwriters nemen plaats in intieme ruimtes in KAF, de Kunstlinie in het Stadscentrum. Denk bijvoorbeeld aan schrijvers Jan Siebelink en Maartje Wortel, maar bijvoorbeeld ook singer-songwriter Valentina Elèni. Je vindt hier meer informatie over dit bijzondere literaire festival.