Image

Leuk! DUIN was te zien op Omroep Flevoland

Dat DUIN bijzonder is hoeft niemand ons natuurlijk meer te vertellen. Dit neemt echter natuurlijk niet weg dat DUIN een trekpleister is voor nieuwsgierige oogjes. Het was voor DUIN  een eer dat we werden uitgekozen voor de eerste aflevering van Bouwwerken van Omroep Flevoland. In de aflevering gaat Dolores in gesprek met Maarten Janssen (projectontwikkelaar DUIN) en Elma van Boxel (landschaparchitect DUIN). Zij vertellen onder andere meer over het ontstaan en ontwerp van DUIN. Ook komt Marlie van Schie, DUINbewoonster, aan het woord in dit kleine eerbetoon aan DUIN.

Bouwwerken

“DUIN is echt een project wat er met kop en schouders bovenuit steekt qua speelsheid en ligging, maar natuurlijk ook het idee van het opgespoten zand waarmee je dus echt duinen creëert,” vertelt Marlie. “Het geeft echt een heel leuk en goed gevoel om hier te wonen.” Ook Maarten Janssen loopt trots door het DUINgebied. Al uitkijkend op DUIN vertelt hij: “Ik vind dit wel echt het beeld van: zo hebben we het bedacht en zo is het ook geworden.” Het moge duidelijk zijn: deze aflevering is zéér het bekijken waard.

Je kunt de volledige aflevering van Bouwwerken, op 10-1-2017 uitgezonden door Omroep Flevoland, hier bekijken:

De officiële beschrijving van de aflevering luidt: “Presentatrice Dolores Leeuwin neemt een kijkje bij de ‘strandwijk’ van de stad. Omdat de polder omgeven is door dijken, was het een uitdaging om het kustgevoel te creëren in de nieuwe woonwijk. Met de aanleg van een duinlandschap is geprobeerd om het hoogteverschil tussen water en land te overbruggen, en dat levert een unieke leefomgeving op. Enorme hoeveelheden zand, duinbeplanting en schelpenasfalt in de wijk moeten bewoners het gevoel geven dat ze altijd op vakantie zijn.”

P.s. Wist jij al dat een YouTube-kanaal hadden? Abonneer je hier gratis op ons kanaal en mis geen enkele video meer. Handig!