Image

5 leuke dingen om te doen in januari in Almere

WINTERSE WOLLEN WANTEN WANDELING
Stad & Natuur heeft voor het tweede jaar op rij de jaarlijkse Winterse Wollen Wanten Wandeling uitgezet: een speurtocht waar met wanten de route wordt uitgezet. De gekleurde wanten wijzen de weg en bij elke zwarte want hoort een doe- of denkopdracht over de schapen, bomen, vogels of bosdieren. Zo komen jij en je kinderen spelenderwijs meer te weten over de flora en fauna ten tijde van de winterse dagen. De route begint in de Schaapskooi en is op eigen gelegenheid te doen. Je kunt de bijzondere wandeltocht nog t/m dinsdag 28 februari maken.

ALMERE ON ICE
Haal je schaatsen uit het vet, want tot en met 29 januari kun je terecht in de overdekte schaatsbaan in het centrum van Almere. Dit betekent dat dit je laatste kans is om te oefenen op je pirouettes on ice. Niet in het bezit van een paar schaatsen? Geen probleem. Voor slechts €2,- kun je een paar huren. Bovendien zijn er regelmatig leuke activiteiten, zoals  schoolschaatsen, ijshockey, curling, kinderdisco. Dat mag je niet missen!

BIER, BURGERS & BLOCKBUSTER (WOENSDAG 18 JANUARI 2017)
Een stoere filmavond met een bloedstollende actiefilm en waarbij bier en hamburgers in overvloed te verkrijgen zijn. Dat is Bier, Burgers & Blockbuster van Utopolis Almere. De perfecte filmavond voor jou en je vrienden. Op woensdag 18 januari kun je met je vrienden onder het genot van een burger genieten van xXx – Return of Xander Cage, het derde deel van de populaire actiefilm. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 10,90* per persoon.

KIDNEYRUN@NIGHT (ZATERDAG 28 JANUARI 2017)
Een bijzondere wedstrijd in actie voor de Nierstichting: de Kidneyrun@Night. Een unieke hardloopwedstrijd in het donker, waarbij het parcours door meer dan 1000 sfeerlichtjes wordt uitgezet. Ook leuk om te weten: dit jaar een vernieuwd parcours dat na de dijk door de woonwijken en het centrum van Almere-Haven loopt. Wil jij dit goede doel ook steunen of zelfs meedoen? Je vindt meer informatie op hun website.

WOLUNIEDAG (ZATERDAG 29 JANUARI 2017)
Een bijzondere samenwerking tussen Stad & Natuur en de Wolunie: op 29 januari vindt in het Vroege Vogelbos de Woluniedag plaats met leuke workshops en demonstraties. Zo kun je zien hoe de ooien worden geschoren ter voorbereiding op de bevalling van de lammeren. Daarnaast zullen er leuke workshops worden gegeven met wol, maar kun je ook unieke wolproducten kopen. Meer informatie over het programma vind je hier.