Image

Hallo december! 5 originele activiteiten in Almere

CROSSCUP ALMERE – ALMEERDERSTRANDCROSS
Sportievelingen, opgelet! Houd jij van hardlopen? Kom dan op zondag 11 december naar het Almeerderstrand voor de CrossCup Almere – Almeerderstrandcross. Jong én oud kunnen hun beste beentje voorzetten tijdens deze hardloopwedstrijd en tegelijkertijd heerlijk uitwaaien op Almeerderstrand. Voor de geïnteresseerden is er een onverhard parcours uitgezet van 4, 6 of 8 km. Ook voor de kinderen is er een speciaal parcours uitgezet. Voorinschrijving is mogelijk t/m 10 december.

ALMERE ON ICE
Haal je schaatsen uit het vet, want van 3 december tot en met 29 januari is er weer een overdekte schaatsbaan in het centrum van Almere. Dit betekent dat je bijna twee maanden lang kunt oefenen op je piroettes on ice. Niet in het bezit van een paar schaatsen? Geen probleem. Voor slechts €2,- kun je een paar huren. Bovendien zijn er regelmatig leuke activiteiten, zoals  schoolschaatsen, ijshockey, curling, kinderdisco. Dat mag je niet missen!

KERSTFESTIVAL
Daar worden wij blij van: op zaterdag 17 december wordt het van 11.00 tot 16.30 uur swingen geblazen in Almere Centrum tijdens de kerstmuziek en –dans. Verschillende koren en dansgroepen zullen op het Stationsplein, Belforttrap, Corridor, Food Passage, De Diagonaal, de Bottelaarpassage, zoetelaarspassage en de Korte Promenade zingen en dansen.

EXTRA KOOPAVOND
Ben je last-minute nog op zoek naar een kerstcadeautje? Dan hebben wij goed nieuws! Op vrijdag 23 december zijn alle winkels in Almere Centrum geopend tot 21.00 uur. Zo heb je nog even extra tijd om je laatste kerstinkopen te doen. Of jezelf te trakteren op een leuk cadeau.

OUD & NIEUW
Op zaterdag 31 december tellen we af naar het nieuwe jaar en daar horen natuurlijk ook oliebollen bij. Volgens ‘Almere Deze Week’ verkopen ze bij oliebollenkraam Van Houten ‘de lekkerste oliebollen van Almere’. Wij zeggen: ga eens langs en proef het zelf.

Team DUIN wenst iedereen een gezellige decembermaand en alvast een voorspoedig nieuw jaar toe. Ook in het nieuwe jaar als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in en rondom DUIN? Schrijf jezelf dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.