Image

Steel Creek: Herfst update vanaf het strand

Het is waterig koud. De wind waait flink. Toch is er rumoer op deze herfstige maandagmorgen aan het IJmeer. Met een grote vorkheftruck wordt er een dikke balk gebracht. “Hij moet in dit gat!” roept Ton Strang. De balk gaat als fundering dienen voor een nieuwe container. “We verplaatsen deze container iets verder naar achter”, vertelt Ton wijzend naar een grote container.

Het is duidelijk: deze strandtent wordt groter en mooier!

In de winter open
Samen met Arjan Blaas is Ton Strang deze zomer de strandtent gestart aan het IJmeer, op een steenworp afstand van DUIN. Afgelopen zomer zaten er vaak meer dan 50 mensen in het zonnetje. “Dit was precies wat er ontbrak in dit gebied” kreeg Ton meermaals te horen. Daarom willen ze doorpakken.

“We hadden een deel van de keuken bij de bar. Dat gaan we nu uit elkaar halen. Dus de keuken wordt groter. Tussen de bar en de container komt een overkapping. Daar kunnen we veel meer spullen opslaan.”

De tentdoeken hangen er nog. Er staan nog wat andere spullen. “Die gaan binnenkort in de opslag voor de winter.” Betekent dit dat Steel Creek in het voorjaar pas weer open gaat? “Nee, zeker niet. Bij een goede vorstperiode, met echt schaats weer? Dan ben ik open. Lekker drankje. Goed muziekje. Heerlijk.” Alleen in het weekend dat wel.

Wil je op de hoogte blijven?
Wil je weten wanneer Steel Creek weer open is? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van DUIN en volg DUIN op Facebook! Dan houden we helemaal op de hoogte!

steel-creek-1

steal creek herfststeal creek herfst