Image

De Buurtsuper

Geen pindakaas meer? De koffie op? De buurtsuper Chez-Louise in DUIN is er voor die momenten. Een kleine en sfeervolle locatie in de Marina Jachthaven. Handig toch? En stiekem is er zelfs nog wel wat meer te krijgen.

Geen koude stellages en grote schappen. Nee. Bij supermarkt Chez-Louise, staat alles in steigerhouten schappen. De kleine supermarkt ademt een heerlijk vakantiegevoel. Je kunt er terecht voor sigaretten, postkaarten, strandspeelgoed én natuurlijk ook voor je boodschappen.

“Veel mensen die met hun boot in de haven liggen komen langs. Maar ook veel bedrijven vanuit de omgeving komen langs. Die komen bijvoorbeeld voor een lekker lunchbroodje of een verse jus d’orange. Daar spelen we natuurlijk op in.”

Achter de toonbank staat Ron van den Berg, een echte Almeerder.

Hij hoorde bij de eerste 250 bewoners (!!) van Almere Stad. Ron deed het in 1975. “Ik zocht iets in Hilversum, maar dat was ontzettend moeilijk. Via mijn werkgever kon ik een appartementje krijgen in Almere. Ik dacht: dat doe ik even tijdelijk, tot ik iets vind in Hilversum. Inmiddels woon ik hier nog.”

De 58-jarige Almeerder stopte bij zijn vorige werkgever en is blij dat hij hier – nu sinds een paar maanden – werkt. “Erg leuk! En in een mooie omgeving.” Ron krijgt het goed in de vingers. “Je doet alles zelf. Klanten helpen. Voorraad in de gaten houden. Nieuwe bestellingen plaatsen. Leuk om te doen.”

Behalve voor de broodjes kun je ook voor een warme hap terecht bij Chez-Louise. “Natuurlijk, een lekkere warme pizza, maar sinds kort leveren we ook frituur. En dan niet zo vet. We hebben een HiFri, die frituurt zonder olie of vet. Die is erg smakelijk. Een stuk gezonder ook. Scheelt heel wat vet.”

Maar, we zijn in Chez-Louise. Waar komt die naam eigenlijk vandaan? “Louise heeft deze supermarkt 19 jaar geleden opgericht. Toen zij met pensioen ging is de supermarkt naar vernoemd.”

Drie personen houden de winkel dagelijks draaiend. De openingstijden van de supermarkt verschillen per seizoen. Van 1 juni tot 31 augustus kun je iedere dag – van 8.30 tot 19.00 uur – terecht. In de diepe donkere winter is die zondags gesloten en iets eerder dicht. Wil je alle openingstijden weten? Surf naar de website. Of loop gewoon even langs. Het is in de buurt.

Supermarkt Chez-Louise DUIN
“Geen pindakaas meer? De koffie op? De buurtsuper in DUIN is er voor die momenten.”

Supermarkt Chez-Louise DUIN

“Je kunt er altijd terecht voor een lekker lunchbroodje of een verse jus d’orange.”
Supermarkt Chez-Louise DUIN
“Achter de toonbank staat Ron van der Berg, een echte Almeerder.”

Supermarkt Chez-Louise DUIN
“Geen koude stellages en grote schappen. Nee. Hier, bij supermarkt Chez-Louise, staat alles in steigerhouten schappen.”