Image

Wie bouwt je huis? – Aflevering 1: Rudwin Susanna

Een nieuw huis in een heel bijzonder project. Dat maakt je natuurlijk nieuwsgierig wie er aan jouw huis heeft meegewerkt. Om deze reden portretteert DUIN de mensen achter de schermen. In deze eerste aflevering stellen we graag Rudwin Susanna aan je voor. De uitvoerder van het project.

Een eind reizen is het wel voor Rudwin Susanna (44). De uitvoerder komt namelijk iedere dag vanuit Zevenaar – bij Arnhem – naar DUIN. Niet dat hij klaagt. Hij doet het –naar eigen zeggen- graag. Wat ons betreft een goede reden om hem eens in het middelpunt van de belangstelling te zetten en wat meer over zijn werk te weten te komen.

Uitvoerder zijn, wat is dat eigenlijk? “Heel simpel gezegd: ik ben de schakel tussen de wensen van de kopers naar de praktijk in bouw. Dus meer of minder werk? Ik zorg dat er het er komt.” Het is dan ook geen verrassing dat de telefoon van Rudwin gedurende zijn werkdag roodgloeiend staat. Het is als uitvoerder namelijk énorm belangrijk om overal bovenop te zitten en alles tot in de puntjes te finetunen volgens de wensen van de kopers.

“Wanneer je hier rondloopt krijg je een vakantiegevoel.”

Leuk project? “Heel leuk. Wanneer je hier rondloopt valt je direct het hoogteverschil op. Dat geeft iets bijzonders. Een vakantiegevoel.” Maakt dat hoogteverschil het moeilijker om te bouwen? “Daar moeten we natuurlijk goed op letten, maar verder geeft het geen problemen hoor. Door alle moderne technieken kunnen we zelfs heel snel bouwen. Al na 18 weken kun je de sleutel hebben.”

Woon je zelf ook in zo’n huis? “Ik heb mijn huis zelf gebouwd. Van het eerste korreltje zand tot aan de laatste dakpan. Nee, dat stond niet in 18 weken,” geeft Rudwin lachend toe. “Wel in 16 maanden. Iedere dag in de avonduren en in de weekend aan het werk.”

En nu je eigen huis klaar is, waar ben je dan druk mee wanneer je niet aan het werk bent? “Ik heb veel passies. Motorrijden bijvoorbeeld of lekker koken voor familie en vrienden. Maar mijn grote passie is rugby. En na deze inspanning vind ik het heerlijk om te ontspannen, thuis of bij mooi weer genieten op een terras.”