Image

Burenborrel

Kort verslag van een van de aanwezigen:
“Net voor de kerstdagen kregen wij het fijne nieuws te horen dat de Gemeente Almere de omgevingsvergunning heeft verleend.  Nu wij als kopers al enige tijd meedraaien in het koperstraject van Project Duin is ons duidelijk geworden dat elke reden, of het nou een open dag of het tekenen van een koopcontract is, wordt aangegrepen om een borrel te organiseren . Ook het verlenen van de omgevingsvergunning is een borrel waard en daarom werden alle kopers van fase 1 van Project Duin uitgenodigd om samen op dit heugelijke feit te proosten.

Al bij binnenkomst werd ons duidelijk dat wij niet de enige kopers waren die het leuk vonden op dit feit te mogen proosten. De kopers van een Duinvilla weten nu direct dat een feestje geven voor circa 50 mensen geen probleem moet zijn in de toekomst. Bijna alle kopers waren dan ook aanwezig. Onder het genot van de door Duin verzorgde drankjes en door iedereen meegebrachte hapjes kon het ontmoeten van de nieuwe buren beginnen. Zijn het mensen met of zonder kinderen, houden ze net als ons ook van de watersport en natuur, komen ze net als ons ook van buiten Almere? Conclusie: het is een groep mensen geworden die de sprong heeft genomen om als eerste in Duin te gaan wonen, dan maakt de rest toch eigenlijk niet meer uit! Iedereen is al druk bezig met het inrichten van de woning, wordt het nu PVC, hout of misschien toch laminaat op de vloer? De tips vlogen in het rond, erg fijn om te overleggen met mensen die hetzelfde ‘lot’ staat te wachten (wonen op een Duin, met kilo’s zand, in een winkracht 6 gebied).

En dan stappen we na de borrel naar buiten de kou in (weer in één klap nuchter van alle borrels) en komt het besef,  we wonen hier nog helemaal niet maar dienen nog een aantal maanden te wachten. Met een heerlijk gevoel zijn we naar huis gereden, terugkijkend op een leuke ontmoeting met onze nieuwe buren.
Wat ons deze avond duidelijk is geworden (behalve dat we allemaal wel van een hapje en drankje houden) dat al onze medekopers bij het kopen van hun woning door de zandbak heen hebben gekeken en ook een prachtig project voor ogen hebben.

Dank aan het Duinteam voor het organiseren van de borrel en onze medekopers voor de gezelligheid.”