Image

5 evenementen in augustus die je niet mag missen

Evenementen Almere Augustus 2019

Schilderen in de appelboomgaard

Zondag 4 augustus

Wist je dat er vlak bij het Klokhuis een appelboomgaard is? Tussen het bloemenmengsel staan 50 appelbomen. En als je goed kijkt zie je van alles: paarse bloemen, gele bloemen, hoog gras, appelbomen, appeltjes en misschien ook nog wel wat insecten? Op zondag 4 augustus kun je komen schilderen onder leiding van kunstenares Mira Ticheler in de appelboomgaard naast het Klokhuis – speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Je vindt hier meer informatie.

Zomeractiviteiten op het Almeerderstrand

Dinsdag 6, 13 en 20 augustus

Beleef een zomer boordevol experimenten op het Almeerderstrand. Elke dinsdagmiddag kan je van 13.30 – 16.00 uur kiezen uit vier creatieve experimenteeractiviteiten. Dol op experimenteren? Werk samen met waterexperts aan het onderzoek Almere meet Water. Liever knutselen of tekenen? Kom dan naar de kindertafel bij de nieuwe, knalgele Kunstbus van stichting KLEURinCULTUUR. Iedereen tussen de 4 en 12 jaar is welkom om een kunstwerk te maken, dat je na afloop mee naar huis mag nemen. Genoeg te doen dus deze zomer op het Almeerderstrand! Je vindt hier meer praktische informatie.

Forever Young Festival

Woensdag 21 augustus

Wie zegt dat leeftijd slechts een getal is, moet beslist een bezoek brengen aan het Forever Young Festival. De Esplanade is voor dit festival omgetoverd tot een groot feestelijk terrein met een enorme diversiteit aan unieke spiegeltenten en mini-theaters speciaal voor 65+ers. Daarnaast is er ook ruimte voor workshops en een nostalgische kermis. Ook fijn voor de portemonnee: het festival is namelijk gratis toegankelijk. Je vindt hier meer praktische informatie.

Openluchtfilm

Vrijdag 23 augustus

Waan je even in Italië en geniet van een Openluchtfilm, een initiatief van de nieuwe bibliotheek en Corrosia Theater, Expo & Film. Om het vakantiegevoel langer vast te houden dompelt de markt zich op vrijdag 23 augustus onder in het land van de spaghetti, gelato en de pizza. De film die via social media de meeste stemmen ontvangt wordt eind augustus vertoond op de Markt in Almere Haven, op die hopelijk zwoele zomeravond in augustus. Kom lekker vroeg aanwaaien voor gezelligheid en een voorprogramma met muziek, hapjes en drankjes. Je vindt hier meer informatie.

Strandfestival Zand

Zaterdag 24 augustus

Het is misschien wel het populairste strandfestival van Nederland: Strandfestival Zand. Ook dit jaar is de line-up er één waar je beslist niet omheen kunt. Denk aan André Hazes, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie en Maan. Even uitpuffen van al dat dansen? Er worden zitzakken verspreid over speciale ‘chill-zones’ en er is wederom ook een reuzenrad voor een indrukwekkend uitzicht op DUIN en omgeving. De laatste tickets zijn onlangs in de verkoop gegaan, dus wees er snel bij. Je kunt je tickets hier bestellen.

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.