Nieuws

Nieuws

activiteiten januari almere centrum almere duin

5 activiteiten om het nieuwe jaar in te luiden

1 januari 2020

Luid het nieuwe jaar in door erop uit te gaan met je familie, partner of vrienden. Inspiratie nodig? In dit artikel delen we de 5 leukste dingen om deze maand te doen in DUIN en omgeving.


Activiteiten Almere Januari 2020

WijnSpijs wandeling in Almere Centrum

Zondag 5 januari

In 2020 kun je meedoen met de eerste WijnSpijs wandeling in Almere Centrum! En niet zomaar één: van 12:00 tot 17:00 uur wandelen de WijnSpijs Wandelaars op eigen gelegenheid, met behulp van de WijnSpijs App, een persoonlijke route door de stad. Bij ieder restaurant krijgen de WijnSpijs Wandelaars een ‘signature dish’, met bijpassende wijn. Deelnemende horecagelegenheden zijn Bierfabriek Almere, Finn Streetfood, Madame Jeanette, NUL36 en Rosita’s. Je kunt jezelf hier aanmelden.

Rock-a-oke

Zondag 11 januari

Op 28 maart 2009 was het moment daar: de allereerste editie van Rock-a-oke. Bij Poppodium De Meester. Heb jij hier ook nog de leukste herinneringen aan? Of wil jij de oude garde graag uitdagen? Kom dan op zaterdag 11 januari naar de nieuwste editie van Rock-a-oke. Beleef je “5 minutes of fame” met je favoriete keuze uit de setlijst. Naast de muzikale omlijsting wordt je kennis getest in een popquiz en zijn er nog een aantal verrassingen. Je vindt hier alle praktische informatie.

Natuurexcursie Cirkelbos/Museumbos

Zondag 19 januari 

Is het jouw goede voornemen om in het nieuwe jaar er meer erop uit te gaan? Doe dan mee met de Natuurexcursie in het Cirkelbos en Museumbos. Tijdens deze wandeling maak je o.a. een wandeling langs de dikste populier van Almere. De wandeling start op 11.00 uur bij de parkeerplaats aan de Meesweg en zal ongeveer twee uur duren. Niet onbelangrijk: trek stevig schoeisel aan.

The Bigger Picture

t/m 7 januari 2020

KAF brengt drie bijzondere tentoonstellingen naar één locatie. In de toonstellingprogramma ‘The Bigger Picture’ wordt het werk van internationaal geroemde artiest Liu Bolin geëxposeerd, maar ook van lokaal talent Kunstenaars Vereniging Flevoland & Plein06. Bolin – ook bekend als The Invisible Man of de Kameleonkunstenaar – verbeeldt indrukwekkende verhalen rondom actuele mondiale thema’s en de relatie tussen mens en omgeving. Kunstenaars Vereniging Flevoland toont gedroomde land art en architectenbureau Plein06 laat hun ontwerpproces van de transformatie van het plein zien waar de Kunstlinie aan ligt. Je vindt hier meer informatie.

Schaatslessen Winter Play Ground

Elke woensdag en vrijdag

Willen jouw kinderen net als Elsa uit Frozen niets liever dan spelen op het ijs? Schrijf hen dan in voor één van de schaatslessen op de Winter Play Ground. Tot medio maart kunnderen kinderen (6 t/m 12 jaar) elke woensdag- en vrijdagmiddag schaatslessen volgen op het Schipperplein in Almere Centrum. Let op: de schaatslessen dienen de kinderen ingeschreven te zijn. Dit kun je doen door te mailen naar edgar@asv-almere.nl. Vermeld hierbij naam en leeftijd van het kind en je 06-nummer.

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.