Nieuws

Nieuws

activiteiten almere december 2019 duin

5 sfeervolle activiteiten in december

1 december 2019

De feestdagen zijn in aantocht en dit gaat vanzelfsprekend gepaard met tal van sfeervolle activiteiten in DUIN en omgeving. Maak met het hele gezin een unieke lichtjeswandeling door Almeerderhout of bezoek het Midwinterfest in Almere Centrum. In dit blog vind je een overzicht van onze favoriete activiteiten.


Activiteiten Almere December 2019

Sinterklaasspeurtocht Almeerderhout

Zondag 1 december, woensdag 4 december en donderdag 5 december

Ben jij een échte Speurpiet? Kom dan naar Buitencentrum Almeerderhout en help Sinterklaas met het zoeken naar de verloren pakjes die de pieten stiekem hebben verstopt. De boswachter heeft een speciale route uitgezet die je zelf kunt lopen. Klaar met speuren? De Sint heeft een leuke verrassing in petto voor zijn hulppieten! Je vindt hier meer praktische informatie.

Schaduwtheater met wajang poppen

Dinsdag 3 december

We horen je denken: “Wajang poppen?” Wajang poppen zijn al eeuwenoud en stammen af uit Indonesië. Tijdens de workshopreeks ‘Schaduwtheater met wajang poppen’ maak je met behulp van deze poppen, licht en schaduw een eigen theaterstuk. Je mag alles zelf bedenken, maken en uitvoeren: van het verzinnen van een scène tot het maken van de pop. Pak een zaklamp, zoek een speelplek en ga aan de slag! Je vindt hier alle praktische informatie.

Ontdek beeldende kunst in Artlab

Donderdag 5 december, 12 december en 19 december

Materiaal is nodig om dingen te maken. Toch zal het je misschien verbazen wat mogelijk is. Met sommige materialen kun je namelijk veel meer dan je zou denken. Tijdens deze workshop ontdek je de verschillende mogelijkheden van het door jouw gekozen materiaal. Wees creatief! Je vindt hier meer informatie.

Midwinterfeest

Zaterdag 21 december

Op 21 december is de start van de winter en dat wordt gevierd in Almere Centrum met het Midwinterfeest voor jong en oud. Restaurantplein Belfort wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot IJsplein met verschillende ijs- en vorstgerelateerde activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld ijssculpturen en Elsa en Olaf uit de populaire film Frozen komen op bezoek. Het Forum wordt een Vuurplein waar vlammende verrassingen als vuurdraken en marshmallows roosteren op het programma staan. Het feest wordt afgesloten met een Parade en een optreden van zangeres Maan. Ben jij er ook bij?

Lichtjeswandeling Almeerderhout

Zaterdag 21 december

Eens iets anders dan anders: de lichtjeswandeling van Almeerderhout. Er is een bijzondere route uitgestippeld met een snoer van lichtjes. Dit in combinatie met de sterren aan de hemel en de nachtelijke geluiden in het bos zorgen voor een sfeervolle ervaring. Halverwege de route wacht de boswachter je op bij het houtvuur om even samen te genieten van deze mooie avond. Een leuke activiteit voor het gehele gezin. Je vindt hier meer informatie.

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.