Algemeen

Algemeen

Deze leuke herfstactiviteiten in DUIN mag je niet missen…

Deze leuke herfstactiviteiten in DUIN mag je niet missen…

23 september 2019

De bladeren aan de bomen beginnen van kleur te veranderen: de herfst is in aantocht! En dat betekent dat de omgeving van DUIN ook meegaat met het seizoen. We geven je leuke tips om in de herfst te ondernemen in DUIN.


Naar het Almeerderstrand
In de zomer is het heerlijk toeven op het Almeerderstrand, maar ook in de herfst kun je hier prima terecht. Trek je wandelschoenen uit de kast en gooi een sjaal om je nek en je kunt een heerlijke herfstwandeling maken. Het Almeerderstrand ligt op loopafstand van DUIN, dus je bent er zo. Daarna kun je opwarmen met koffie of warme chocomel bij Steel Creek of Poortdok.

Maak je terras klaar voor de herfst
Maak je eigen stukje DUIN herfstklaar voordat de winter komt en het gaat vriezen. Zijn alle kussens en eventuele speelattributen al veilig opgeborgen? En heb je de dakgoten van je huis al bladvrij gemaakt? Doen! Anders kunnen deze zomaar eens gaan verstoppen.

Wandelen en fietsen in de omgeving
DUIN ligt middenin de duinen en is daardoor bij uitstek geschikt om doorheen te wandelen of te fietsen. Ben je op zoek naar nieuwe wandel- of fietsroutes in de buurt? Op het internet vind je tal van routes in de buurt! Kijk bijvoorbeeld eens op Route.nl. Ontdek je eigen buurt en misschien leidt een van deze routes je wel langs plekken waar je nog nooit eerder bent geweest.

Ga eropuit!
In Almere is altijd iets leuks te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de najaarskermis, of de start van het culturele seizoen Uitfestival Almere? Er zijn komend najaar ook veel leuke exposities te bezichtigen in bijvoorbeeld het Corrosia Theater en bij het Maritiem Trefpunt museum. Wil je inspiratie opdoen voor leuke evenementen de komende tijd? Kijk dan op de website van Visit Almere.

Marina Muiderzand
Geniet van het herfstzonnetje bij Marina Muiderzand. Mocht je in het bezit zijn van een boot: maak je boot winterklaar en proost daarna op het terras met een koud of warm drankje en een hapje.

Buurtborrel
Leer je buren (opnieuw) kennen en organiseer een buurtborrel in DUIN. Geen zin om de deur uit te gaan? Maak dan laagdrempelig kennis met je buren in de blogreeks ‘DUIN aan het woord’. Hier kun je alles lezen over hoe buurtbewoners het vinden om in DUIN te wonen. Geen bewoner van DUIN? Dan is deze serie natuurlijk ook leuk om te bekijken. Zo krijg je een inkijkje in het leven in DUIN!