Blog

Blog

eddy bakker

Eddy: “San Francisco heeft alles: water, strand, jachthaven en een heerlijk uitzicht”

13 februari 2020

Eddy Bakker (63) en zijn vrouw verwachten in september 2020 de sleutel van hun appartement in San Francisco te ontvangen. “Op een dag verscheen een advertentie van San Francisco. Toen we ons hierin verdiepten, concludeerden we al snel: dit is heel vet”


“Mijn vrouw en ik woonden in Uithoorn en waren aanvankelijk op zoek naar een woning in Amsterdam. We schreven ons in voor Amsterdam Woont en ontvingen elke maand een update over nieuwe projecten. De prijs per m2 vonden we echter elke keer veel te hoog”, vertelt Eddy.

Interessant project

Eddy’s zus woont al jarenlang in Almere en zei op een dag tegen hem: ‘Waarom ga je niet eens bij DUIN kijken?’. “Ze gaf aan dat DUIN een heel interessant project was en omschreef het als het Heemstede van Almere.” Eddy en zijn vrouw besloten meteen een kijkje te nemen en waren direct enthousiast. “We vonden het gebied en de huizen erg mooi.” De enige kink in de kabel? Ze wilden graag een appartement.

“Op een dag verscheen een advertentie van San Francisco. Toen we ons hierin verdiepten, concludeerden we al snel: dit is heel vet”, herinnert Eddy zich nog. “Als je hier kan wonen is dat briljant. Dan heb je heel veel dingen van de wereld die je graag wilt. Water, strand, jachthaven en een heerlijk uitzicht.”

Uitgeloot

Eddy en zijn vrouwen schreven zich direct in, maar werden helaas de eerste keer uitgeloot. “Daar baalde ik enorm van, maar ik ben best een beetje brutaal”, geeft Eddy lachend toe. “Ik ben contact gaan zoeken met het team van DUIN en heb nauwlettend de woningzoeker in de gaten gehouden.”

“Door stom toeval ontdekte ik dat een appartement nét vrijgegeven was”, aldus Eddy. “Ik heb direct het team van DUIN gebeld en gezegd: “Als dit klopt dan neem ik nu direct een optie.” In september verwacht het koppel in te trekken op de 20e verdieping van San Francisco.

Industriëel karakter

Eddy en zijn vrouw hebben grootse plannen met het appartement: “Het is een appartement van 138 m2 en het heeft van origine 3 slaapkamers. Wij hebben ervoor gekozen om de muren weg te laten halen, zodat er één grote slaapkamer ontstaat”, vertelt Eddy.

Het stel wil graag een industriële look in het appartement creëren. “De vloeren, muren plafonds zullen niet worden bewerkt, zodat deze van beton blijven. We weten natuurlijk niet zeker of dit allemaal gaat lukken, maar daar gaan we voor.” Eén ding is zeker: ze kijken reikhalzend uit naar de opleveringsdatum. Eddy: “In februari mogen we voor de eerste keer gaan kijken. Ik hoop dat deze bezichtiging op mijn verjaardag valt. Dat zou een heel mooi cadeau zijn!”

Lijkt het jou ook leuk om in DUIN te wonen? Bekijk hier het huidige woningaanbod. Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!