Image

“Mensen staan vanuit hun eigen woning zo in de yogastudio."

Fleur Mulder (40) woont inmiddels 3 jaar samen met haar vriend en drie kinderen in Noorderduin. Ze verwisselden het drukke Amsterdam-Oost voor meer ruimte en verbinding met de natuur in DUIN. Begin januari opende ze haar eigen yogastudio in de DUINhal. “Ik hoop dat mensen de ontspanning op de mat meenemen in het dagelijks leven.”

Met haar danservaring ontstond de liefde van Fleur voor beweging al op jonge leeftijd. Vanwege een grote operatie kon ze langere tijd niet meer intensief bewegen. “Dat heeft me terug op de mat gebracht”, zegt Fleur. “Het heeft me geleerd hoe kwetsbaar je bent, maar ook hoe je vanuit kwetsbaarheid iets kan opbouwen. Yoga bood een mooie uitkomst om met compassie voor mezelf toch in beweging te blijven.”

Langgekoesterde wens

Dat gevoel wil ze nu ook overbrengen op anderen. In DUIN zag ze een mooie kans om haar langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: het openen van haar eigen yogastudio. Er was nog niets vergelijkbaars opgericht en in de DUINhal, aan Zeeduinweg 710, waren nog enkele mooie ruimtes mét uitzicht beschikbaar. De perfecte locatie om een yogastudio te openen, vond Fleur.

Naast haar werk als Purser voor de KLM, huurt ze nu meermaals per week een ruimte van ruim 70m2 op de eerste etage van de DUINhal. Met prachtige houten vloer én mooi uitzicht op het gebied. “Dat ik nu een yogastudio kan openen, heb ik te danken aan Ed Slooten, eigenaar van PLUS supermarkt. Hij wil echt anderen uit goodwill helpen en gunde mij de ruimte. Daarnaast werk ik samen met Fleur van de Water, zij is Shiatsu therapeute en geeft in de yogastudio Ki Flow lessen.”

 Image

Veilig en vertrouwd

Op 3 januari opende de yogastudio, Compass Yoga, officieel haar deuren en met succes. De eerste proeflessen zaten helemaal vol en werden positief ontvangen. “Ik merkte in aanloop naar de opening dat de behoefte onder bewoners groot was. Mensen vinden het fijn dat ze alleen maar hun eigen deur uit hoeven te stappen en zo in de yogastudio staan. Het voelt heel veilig en vertrouwd”, vertelt Fleur.

Veilig en vertrouwd zijn ook twee belangrijke kernwaarden voor Compass Yoga. Fleur: “De naam is enerzijds geïnspireerd door het woord compassie. Ik hoop dat mensen door middel van mijn yogalessen met compassie naar zichzelf én anderen gaan kijken. Dat ze de ontspanning op de mat meenemen in het dagelijks leven. Find your inner compass, is het doel. Het woord ‘compass’ is daarnaast ook een knipoog naar het woord ‘kompas’ vanwege de nautische omgeving van DUIN.”

Volledige ontspanning

Interesse? Er zijn twee lessen dinsdagochtend, twee lessen op dinsdagavond en twee lessen op woensdagavond, waarvan één gegeven door Fleur van de Water. Het meest actuele rooster is te vinden op Instagram. Je kunt kiezen voor een maandabonnement of een 5- of 10 rittenkaart die 3 maanden geldig is. “Deelname aan mijn lessen betekent jezelf volledig kunnen ontspannen. Je eigen yogamat meenemen, is niet nodig en je krijgt na afloop ook een lekkere kop thee van me”, aldus Fleur.

Aanmelden is mogelijk door een DM te sturen naar @compassyoga2022 op Instagram of een e-mail te sturen naar compassyoga2022@gmail.com. Binnenkort zal er ook een website worden gelanceerd waar je jezelf kunt aanmelden.

Wil je niets missen over DUIN? Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief.