Image

Wat. Een. Jaar. DUIN vierde dit jaar haar 10-jarig jubileum, de DUINhal werd officieel geopend én de eerste bewoners ontvingen de sleutel van hun woning in het zelfbouwproject Aan De Kreek. In dit artikel blikken we terug op het afgelopen jaar én geven we je een inkijkje in de plannen voor 2023.


 Image

10 jaar DUIN

Eén van de grootste hoogtepunten van het afgelopen jaar, was ongetwijfeld het 10-jarig jublieum van DUIN. Je leest het goed: het is alweer 10 jaar geleden dat de eerste palen in de grond werden geslagen. Hiervoor waren we zelfs al een hele tijd bezig met de ontwikkeling. In vergelijking met toen, is het gebied inmiddels onherkenbaar veranderd. Het grootste deel van DUIN is inmiddels klaar. En veel mensen hebben hier hun thuis gevonden. Om dit te vieren lanceerden we o.a. de DUINkrant.  Hierin vind je o.a. interviews met de ondernemers van de DUINhal, Strandlab en architectenbureau ZUS , alles over het ontstaan van DUIN, de leukste horecagelegenheden in DUIN en omgeving en nog héél veel meer.

Lees de DUINkrant

Opening DUINhal

Op zaterdag 17 september 2022 was het zover: de feestelijke opening van de DUINhal. Het bruisende hart van DUIN werd met gepaste trots geopend aan de hand van verschillende muzikale acts én een magisch optreden van Steven Kazàn. Wat was het een feestje! In de DUINhal vind je o.a. supermarkt PLUS, kapsalon Bloom, Valoris Tandartsen, Mint. Ice & Coffee, restaurant Zuyder, RamenRamen en meer. Dé plek voor je dagelijkse boodschappen, borrelmomenten, beauty en gezellige babbels.


 Image

Leuke evenementen

Er werden ook dit jaar weer tal van leuke evenementen georganiseerd in DUIN – zeker sinds de komst van de DUINhal. Zo kon in de Duinhal het WK op grote schermen worden gekeken, werd er een heuse kerstmarkt georganiseerd en is er met regelmatig een optreden met live-muziek. En dan werden er ook nog diverse leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals een meet-and-greet met Sonic en een schminkkraam. Houd vooral de socialmediakanalen in de gaten voor het laatste nieuws.


 Image

 Image

 Image

Blije bewoners

Wonen in DUIN is fijn. Dat kunnen wij natuurlijk wel vertellen, maar veel liever laten we onze bewoners aan het woord. Ook dit jaar spraken we weer verschillende bewoners over hun keuze voor DUIN, zoals Lara de Graaf die samen met haar vriend haar droomwoning kocht in Zuiderduin. Ook interviewden we Gladys Camphuijsen, trotse DUINbewoner én eigenaar van restaurant Zuyder. Verder werden dit jaar de eerste vier woningen van Aan De Kreek opgeleverd. Trotse bewoner Fred van Dijk vertelt er in dit interview meer over.


 nieuwbouw almere duin porto luxe koopappartementen

 Image

 Image

In 2023…

Staat DUIN niet stil. In het eerste kwartaal van 2023 zal Porto in verkoop gaan: het eerste gebouw in Kop Noord! De toren biedt ruimte aan 102 koopappartementen met een oppervlakte tussen de 90m2 en 205m2 en zal 23 verdiepingen tellen. Ook zal volgend jaar de verkoop starten van de 48 twee-onder-een-kapwoningen in Kreekbos Zuid. Ze komen te liggen aan de overduinde dijk, op het kruispunt van strand, bos en open gebied dat nog wordt ontwikkeld. Letterlijk wonen tussen bos en strand dus! Toe aan wat ontspanning? Eind januari zal ook een yogastudio in de DUINhal openen.

Wil je niets missen over DUIN? Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief.