Image

Lekker aan het IJmeer

Zonsondergang boven het water. Drankje, diner of borrelplankje. Hier en daar vaart er een bootje voorbij. Welkom bij Sunrunners. Gelegen aan het IJmeer, op het terrein van de jachthaven, kun je er goed eten – de chef werkte in sterrenrestaurants – voor een relaxte prijs.

DUIN en Poort

Wat ooit begon als een pop-up hangout is uitgegroeid tot een restaurant aan het water met goede vibes. Eigenaar Ton Strang ziet steeds meer mensen uit DUIN en Poort verschijnen. “Maar we houden ons niet bezig met doelgroepen hoor. Kom gewoon als je het hier leuk vindt.”

Je eigen feestje

Voor een goede prijs kun je bij Sunrunners je eigen feestje vieren. “Wij zetten het klaar. Wat je zelf moet doen is grillen en je biertje pakken. Chill&grill noemen we het.” En dat in combinatie met die zonsondergangen. “De mooisten. Je ziet ze bij ons perfect. Als de zon onder gaat en de kitesurfers opspringen uit het water zie je hun silhouet tegen de zon: sunrunners.”

Het originele interview verscheen in een speciale uitgave van de DUINkrant over de DUINhal. Download ‘m hier.