Image

10x genieten van de zon in DUIN

'Wat is jouw beste tip om te genieten van de zon in DUIN?' Dat was de vraag die we stelden op Instagram. We ontvingen verschillende leuke tips en hebben ze voor je gebundeld in dit artikel.

1. Een ijsje eten bij ijs- & koffiesalon Mint

Als het kwik stijgt, is er voor DUINbewoners geen twijfel over mogelijk: ze trekken een sprintje naar Mint (Zeeduinweg 700D) om een verkoelend ijsje te halen. Ook op regenachtige dagen is dit volgens de bewoners een fijn adres: je kunt er immers ook terecht voor luxe koffie en heerlijk gebak.

2. Je kapsel opfrissen bij Salon Bloom

Sunkissed haar krijg je niet alleen na een wandeling in de zon, maar -als je wilt- ook na een behandeling bij Salon Bloom (Zeeduinweg 700A). Niet alleen vrouwen kunnen hier terecht voor een stralende coupe. Er is ook een speciale barberhoek ingericht waar ze niet alleen knippen en kappen, maar ook gezichtshaar scheren, trimmen en verzorgen.

3. Borrelen bij Zuyder

Geniet van de zon op je bol onder het genot van een espresso martini en smashed avocado toast op het terras van Zuyder. Of kies voor één van de andere zonnige terrassen die DUIN (en omgeving) rijk is, zoals Pier 39 Bar & Kitchen, Harbor House, Sun Runners en Poortdok. Je vindt hier een overzicht van onze favoriete adressen.

 Image

4. Wingsurfen met WingXperience

Kun je wel wat verkoeling gebruiken? Waag jezelf aan dé watersporttrend van dit moment: Wingsurfen. Wingsurfen is een combinatie van windsurfen, kiten en golfsurfen. Het is mogelijk bij WingXperience bij Marina Muiderzand op het terrein van Sail Today. Wij spraken eerder al met Tessa Beumer van WingXperience. “Wingsurfen is erg toegankelijk en voor iedereen te leren!” Je vindt het volledige artikel hier.

5. Picknicken op het Almeerderstrand

Haal wat lekkers bij supermarkt Plus en ga gezellig picknicken op het strand, tipt DUINbewoner Kim.

6. Sporten op het strand

Het kan wanneer je kiest voor personal training bij Fit Formula. De personal trainers van deze sportformule staan voor je klaar om te werken aan meer kracht en uithoudingsvermogen. Het is niet alleen hun missie dat je jouw doel behaalt, maar ook dat je plezier krijgt in het sporten. Met een locatie als het (zonnige!) Almeerderstrand móét dat geen probleem zijn, toch?

7. Geniet van het uitzicht

Woon jij net als DUINbewoner Marga in één van de appartementen in Kop Zuid? Dan is genieten van de zon niet ingewikkeld. “Ik vind het heerlijk om op mijn balkon in San Francisco te genieten van de zon!”, aldus Marga.

 Image

8. Wandelen bij zonsondergang

Zijn de zomerse temperaturen niet echt ‘jouw ding’? Ook ’s avonds kun je nog heerlijk genieten van de zon. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken bij zonsondergang. DUINbewoner Barbara maakte bovenstaande foto op het Almeerstrand. Wat een plaatje, hè? Barbara: “Ik hou echt van het strand. Mijn kinderen en ik zijn hier dan ook regelmatig te vinden. Soms voor een wandeling, op warme dagen om even te zwemmen. Heerlijk vind ik dat.”

9. Shoppen bij Van den Berg

Op zoek naar watersportbenodigdheden? Vandenberg Surf & Snow, de meest ervaren en professionele surf- en wintersportshop van Nederland, heeft een flagshipstore in de Duinhal (Zeeduinweg 576). Hier vind je alles op het gebied van Windsurfing, Kitesurfing, Wakeboarding, SUP, Snowboarding, Ski en Lifestyle. En laten we eerlijk zijn: de airco in de winkel is soms ook een welkome verfrissing.

10. Een huis kopen in DUIN

De beste tip komt van DUINbewoner Kim: “Koop net als wij een huis in DUIN. Zomer of niet, het is altijd een feestje hier.” DUIN is volop in ontwikkeling. Er wordt hard gewerkt om weer nieuwe woningen te kunnen aanbieden. Zowel appartementen als gezinswoningen. Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van deze projecten? Schrijf jezelf dan in voor onze nieuwsbrief.