ellen de jong almere duin

Ellen: “Elke keer wanneer ik het gebied in rij, ben ik blij met onze keuze.”

Ellen de Jong (41) verruilde IJburg voor DUIN. Een keuze waar ze nog elke dag blij mee is. “De openheid van het gebied maakt het hier heel bijzonder wonen.”

Ellen de Jong woonde al jaren met haar man en drie kinderen in IJburg. Ze hadden het naar hun zin, maar er ontstond behoefte aan meer ruimte. Op een dag kregen ze een folder van DUIN in de bus. “We zijn toen gaan kijken en vonden het direct leuk”, weet Ellen nog. “Het was nog erg leeg, omdat alleen de modelwoningen er stonden. Hoewel het gebied ons toen al aansprak, besloten we verder te kijken. We wilden Amsterdam namelijk niet uit.”

Wandeling op het Almeerderstrand

Van Diemen tot Landsmeer: het gezin keek op verschillende plekken, maar DUIN bleef in het achterhoofd hangen. “Op een dag liepen we samen op het Almeerderstrand. We genoten toen zo van het water, het bos en de rust dat we toen besloten: we gaan het gewoon doen.” Binnen twee weken was hun huis in Amsterdam verkocht en hun nieuwe avontuur in DUIN begonnen.

 Image

“De hele opzet van het gebied maakt DUIN enorm bijzonder. De hoogteverschillen, de ruime opzet… Je woont hier ook niet precies tegenover elkaar” zegt Ellen. “Daarnaast vond ik het leuk dat je weet dat mensen die hier gaan wonen allemaal in dezelfde fase zitten. Samen pionieren schept een band.”

Sociale openheid

Ellen is dan ook erg te spreken over de sociale openheid van het gebied. “Wat wonen in DUIN voor mij zo plezierig maakt, is niet alleen de woning zelf maar ook de vriendschappen die we hebben opgedaan”, aldus Ellen. “Iedereen loopt bij elkaar naar binnen en naar buiten dankzij de open tuinen. Daar moet je natuurlijk wel van houden, maar wij vinden het erg prettig. Het is heel anders dan in Amsterdam”

 ellen de jong almere duin

Ook haar kinderen genieten van het gebied. Ellen: “Mijn zonen van 12 en 11 jaar misten aanvankelijk IJburg wel, maar inmiddels zijn ze om. Mijn dochter van 8 jaar had direct vanaf de start al plezier van dit gebied. Ze kon al van jongs af aan buiten spelen. Het voelt ook veel veiliger, want er is veel sociale controle.”

Vakantiegevoel

In haar vrije tijd genieten Ellen en haar gezin optimaal van het gebied. Zo gaan ze graag wandelen op het Almeerderstrand of ontspannen op het strandje bij Steel Creek. Ellen heeft dan ook beslist geen spijt dat ze Amsterdam heeft verruild voor DUIN. In tegendeel zelfs: “Elke dag wanneer ik onze straat in rij, ben ik opnieuw blij met de keuze die we hebben gemaakt. Het is het ultieme vakantiegevoel!”

Abonneer jezelf ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Woon jij al in DUIN en lijkt het je leuk om hier meer over te vertellen? Stuur een mailtje naar info@duin.nl o.v.v. ‘DUIN aan het woord’!