Image

5 leuke activiteiten in de maand juni

Floriade Festival

Zaterdag 15 juni en zondag 16 juni

In aanloop naar de Expo in 2022 wordt op zaterdag 15 en zondag 16 juni voor de tweede keer het Floriade Festival georganiseerd. Dit jaar ligt de nadruk op het thema groen: hoe belangrijk is groen in de stad. Bezoekers worden net als in 2022, tijdens de Expo, uitgedaagd om te ontdekken, geraakt te worden en te veranderen: ‘Explore. Touch. Change’! Leer dit weekend alles over gezond eten, groen ondernemen en wat de ontwikkelingen zijn op het floriade terrein. Vaar mee met de gratis pendelboot en zie wat het Floriadeterrein nu al te bieden heeft. Haal de lekkerste producten op de streekmarkt, bezoek groene locaties met de Floriade Fietstocht, doe mee met het NK-Kersenpitspugen, kookworkshops en ontdek welke ondernemers er een bijdrage doen aan het Floriade Festival in 2022.

Almere City Run

Zondag 16 juni

Trek je hardloopschoenen maar uit de kast, want op zondag 16 juni is alweer de 10e editie van de Almere City Run. Een unieke hardloopwedstrijd door het centrum van Almere. Voor alle lopers is er een mooi parcours en een afstand die past. Deze jubileumeditie wordt gekenmerkt door een hoofdafstand van 10 mijl. Is dit iets te ver? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een afstand van 10 km of 4 mijl. Alle afstanden starten aan de Meerensteinkade en hebben de Esplenade als finish. Je vindt hier alle praktische informatie.

Rondleiding: Rondje Weerwater

Zondag 16 juni

Waag jezelf eens aan een fietstour door het Weerwater, waar natuur en architectuur centraal staat. Begeleid door een professionele KAF architectuurgids. Ontdek al fietsend langs de Boulevardflats uit de jaren ’80 het experimentele wijkje De Fantasie. Vervolgens ga je op weg naar de Filmwijk uit de jaren ’90. Hier vond de BouwRAI ‘grensverleggend wonen’ plaats. Aan de ontwikkeling van dit gebied werd meegewerkt door architecten als Aldo van Eyck, Herman Hertzberger en Wim Quist. Benieuwd wat voor moois er nog meer op de route op je te wachten staat? Je vindt hier meer informatie.

Ultimate Team Challenge

Zaterdag 22 juni

Durf jij met jouw team de strijd aan te gaan op uitdagende parcours? Ultimate Team Challenge combineert al het goede van Obstacle runs, Mud runs, Crossfit en voegt hier militaire special forces trainingservaringen aan toe. Een uniek event, een uniek parcours van 5 km en 20 challenges en een unieke locatie. Houden je collega’s of vrienden net als jij wel van het motto ‘minder lopen en meer uitdagingen’? Dan is de Ultimate Team Challenge écht iets voor jullie. Je vindt hier meer informatie.

Strandlab Buurtpicknick

Zaterdag 29 juni

Zaterdag 29 juni kan iedereen met zijn picknickmand en kleedje naar het Almeerderstrand komen om gezellig samen te lunchen onder het genot van een voorstelling van Suburbia in de Buurt. De picknick op het Almeerderstrand, met ruimte voor 1500 mensen, was het winnende idee van de StrandLAB Awesome Almere Pitch Night 2018 in samenwerking met de Economic Board Almere. Gladys Camphuijsen, een trotse DUIN-bewoner, is organisator en winnares. Ben jij er ook bij? Je vindt hier meer informatie.

Wil jij geen enkel nieuwtje over DUIN missen? Wanneer je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbriefontvang je maandelijks het belangrijkste nieuws in jouw inbox. Waar je ook bent.