Image

5 feestelijke evenementen in december

Feestelijke evenementen Almere

Winter Playground

De Winter Playground in Almere Centrum is geopend! De Winter Playground vind je aan het Schipperplein, waar je ter plekke schaatsen kunt huren om jouw schaatsskills op de proef te stellen. Een leuk winters uitje voor het hele gezin! Houd de Facebookpagina goed in de gaten voor aanvullende evenementen en schaatslessen.

Flevo Christmas Proms

Vrijdag 7 december

Kom alvast in de kerststemming tijdens Flevo Christmas Proms. Op vrijdag 7 december presenteert TOP-Almere in samenwerking met AJSO en KAF de grootste kerstshow ooit in Flevoland. Flevo Christmas Proms is een feestelijke kerstshow met een gevarieerd programma van klassieke- en lichte muziek en sing-a-long. Het belooft een prachtige show te worden met muziek van ‘Messiah’ van Händel tot ‘White Christmas’ van Berlin. Henk Poort zal de rol van ‘verteller’ op zich nemen. Klinkt dit als muziek in de oren? Kaarten à €19.50 zijn via KAF of www.topalmere.nl te reserveren.

Schrijfmarathon: Write for Rights

Zaterdag 8 december

Klim op zaterdag 8 december in de pen en doe mee aan de schrijfmarathon ‘Writer For Rights’ – een initiatief van Amnesty Nederland. Iedereen mag op zaterdag 8 december in de Nieuwe Bibliotheek aanschuiven en meeschrijven en op deze manier een vuist tegen onrecht maken. Dit onder het mom: ‘Machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran.’ Met je brief of kaart vraag je om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan; die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Ook de kaarten aan activisten die onder druk staan zijn heel belangrijk. Wanneer je merkt dat er over de hele wereld mensen zijn die voor je opkomen geeft dat kracht om vol te houden. Je vindt hier meer informatie.

Crosscup Almere

Zondag 9 december

Atletiekvereniging Almere’81 verzorgt deze winter weer vier crosswedstrijden in de mooie buitengebieden van Almere. Zo ook op zondag 9 december. Op deze dag is er een route uitgezet tussen Almeerderstrand en Almere Poort. Crosslopers kunnen zich op deze dag wagen aan een onverhard parcours dat bol staat van de uitdagingen voor jong en oud. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Expositie: A Kind Of Magic

Maandag 10 december t/m donderdag 3 januari

Alohomora! Houd jij ook zo van Harry Potter? Dan mag een bezoek aan de magische expositie in bibliotheek Stad niet ontbreken. Van maandag 10 december 2018 t/m donderdag 3 januari 2019 is hier namelijk de expositie ‘A kind of magic’ te bewonderen. In aanloop naar het Harry Potter 20 jaar event op zaterdag 29 december vind je vanaf 10 december een expositie die geïnspireerd is op de magische wereld van Harry Potter. Van illustraties van bekende sleutelfiguren van het boek tot aan toverstaffen en Mandrakes. Je vindt hier meer informatie.