5 leuke evenementen in de maand september

Evenementen Almere September 2018

Almere Haven Festival

Vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september

Het Almere Haven Festival vindt ook dit jaar weer plaats in Almere Haven en is beslist een bezoek waard. Een heel weekend lang kun je als bezoeker genieten van verschillende proeverijen, zoals bierproeverijen en hapjes van de beste Almeerse restaurants. Er is een kunstmarkt en er kan worden gevaren over het Gooimeer in een botter. Extra fijn: het festival is gratis toegankelijk. Dat wordt optimaal genieten! Je kunt hier meer lezen over het Almere Haven Festival.

Challenge Almere – Amsterdam

Vrijdag 7 september t/m zondag 9 september

In het tweede weekend van september organiseert Challenge Almere-Amsterdam de oudste lange afstand triathlon van Europa. Deze editie is door de European Triathlon Union (ETU) en de overkoepelende organisatie Challenge Family uitgeroepen tot Europees Kampioenschap. De lange afstand triathlon bestaat uit een parcours van 3,8 km zwemmen in het Weerwater, 180km fietsen door de Flevolandse polder en 42,2km lopen rondom het Weerwater. Sinds 1983 start en eindigt de wedstrijd in Almere en naast de lange afstand triathlon vinden er ook andere triathlonwedstrijden plaats gedurende het weekend. Ook vinden de Half Distance en de Junior Challenge plaats. Inschrijven voor deze vermaarde triathlon is niet meer mogelijk, maar de atleten aanmoedigen aan de zijlijn natuurlijk wel.

Urban Campside

Vrijdag 14 september t/m zondag 16 september

Wie altijd al een tent heeft willen opzetten op het Almeerderstrand, kan dat doen in de derde week van september tijdens de Urban Campsite Almeerderstrand. Tijdens het evenement kunnen ongeveer 100 mensen op het strand kamperen. “Naast kamperen is het doel om te laten zien hoe mooi en veelzijdig het Almeerderstrand is”, aldus Annette van Driel van de organisatie in een interview aan Omroep Flevoland. Wil je graag een tentje opzetten? Reserveer dan via de website of stuur een mailtje naar booking@urbancampsiteamsterdam.com
Er is namelijk maar voor 100 personen plek. Wees er dus snel bij!

OVER/ZICHT Festival

Zaterdag 15 september t/m zondag 16 september

Voor theaterspektakel ben je op het OVER/ZICHT Festival aan het juiste adres, bestaande uit een tocht en het daadwerkelijke festival zelf. Tijdens theatertocht OVER/ZICHT vaar je vanaf Reigers Inn naar het Utopia-eiland om het nieuwe stuk land te gaan bewonen. Je komt oog in oog te staan met een oud volk, die zich vasthoudt aan eigenzinnige tradities en gebruiken. De thuisbasis van OVER/ZICHT Festival is Reigers Inn, waar je een-op-een kan komen te zitten met mensen die anders zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Schrijvers en muzikanten schijnen hun licht op onzichtbare problemen én je kunt er de knakwortel en een vegetarische hotdog eten. Je vindt hier meer informatie.

30 van Almere

Zondag 30 september

Nog een sportief evenement dat je niet mag missen is de 30 van Almere. Volgens de organisatie is de 30 van Almere als najaarsloop de ideale voorbereiding op de diverse najaarsmarathons zoals Amsterdam, Eindhoven en New York. Er wordt gelopen door het Kromslootpark, de Gooimeer Dijk, het Almeerderstrand en DUIN. Natuurlijk staat het je ook volledig vrij om aan de zijlijn (of beter: vanuit je eigen woning met een grote kop thee of koffie) iedereen aan te moedigen. Meedoen? Je vindt hier meer informatie.