Image

6 leuke evenementen in de maand mei

Evenementen Almere Mei 2018

Cabarestafette

Donderdag 3 mei
De formule is al 30 jaar simpel: drie uiteenlopende voorstellingen van aanstormende talenten voor de prijs van één. Cabarestafette geeft hen de kans om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen. Op donderdag 3 mei zullen o.a. Alex Ploeg (Winnaar van de Publieksprijs van Cameretten 2016) en Matroesjka (winnaar publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival) hun opwachting maken. Ben jij erbij? Koop hier je tickets.

War Child Urban Heroes Obstacle Run

Zondag 13 mei
Zin in een sportief uitje op Moederdag? Doe dan mee aan de War Child Urban Heroes Obstacle Run. Een run middenin Almere centrum om geld op te halen voor kinderen die opgroeien in steden waar kinderen de dupe zijn van drugs- en bende-oorlogen. Je kunt jezelf hier inschrijven voor deze bijzondere run.

Luilak bloemenmarkt

Vrijdag 18 mei
Het is voorjaar en dit betekent dat de bloemtjes weer buitengezet mogen worden. Letterlijk! Kan jouw tuin of balkon nog wel een groene update gebruiken? Kom dan langs bij de Luilak bloemenmarkt. Van 12.00 – 23.00 uur is er op het gebied van planten, struiken en tuinaccessoires van alles te zien en te koop. Of je nu wél of geen groene vingers hebt: dit mag je niet missen.

Nobel run

Zondag 20 mei
Nog een actief uitje in het rijtje: de (allereerste!) Nobel Run. Het parcours van de allereerste editie van dit hardloopevenement loopt dwars door Nobelhorst en het prachtige Beversbos in Almere. Er is voor ieder wat wils. Je kunt kiezen voor 5 of 10 kilometer en kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich inschrijven voor de Nobel Kidsrun 1 kilometer. Alle deelnemers ontvangen een startnummer met MyLaps tijdregistratie en uiteraard een prachtige medaille.

DUIN Duathlon & Triathlon

Maandag 21 mei t/m zondag 27 mei

In het laatste weekend van mei staat DUIN weer in het teken van puur sportspektakel. Tijdens de DUIN Triathlon & Duathlon staan er circa 2000 atleten aan de start, verdeeld over verschillende disciplines. Zo is er onder andere een Nederlands Kampioenschap & Belgisch Kampioenschap Duathlon, een EK Triathlon (Olympische Afstand) voor politie, een jeugdtriathlon en een Olympische Afstand Triathlon voor recreanten. Misschien nog wel meer spectaculair wordt de Eredivisie Triathlon, waarbij de snelste triatleten van het land het tegen elkaar opnemen in een zogenaamde, in Nederland nog nooit eerder vertoonde Triple-Mix. Hierbij leggen alle deelnemers maar liefst drie (korte) triatlons achter elkaar af. Als triatleet, maar ook als supporter, mag je dit evenement gewoon niet missen! Je kunt jezelf hier inschrijven.

Libelle zomerweek

Maandag 21 mei t/m zondag 27 mei

Op steenworp van DUIN vindt wederom één van de meest populaire events plaats van het jaar: de Libelle zomerweek. Tijdens deze week kun je genieten van een uniek dagje shoppen, lachen met vriendinnen, meedoen met leuke workshops en meezingen met bekende artiesten. Maar ook: nieuwe producten proeven, Libelle-columnisten, schrijvers ontmoeten, de nieuwste mode- en beautytrends spotten, en nog veel meer.