Image

Nieuws: Almere is populair onder Amsterdammers

“2016 was een topjaar voor de Flevolandse makelaars,” zo luidde de kop van Omroep Flevoland. Zeker niet onterecht, want de cijfers liegen er niet om: niet eerder sinds het einde van de crisis zijn er zoveel huizen verkocht in de provincie Dit ontdekte Omroep Flevoland tenminste na een rondvraag langs alle makelaars in de provincie. Hieruit is gebleken dat vooral Almere erg in trek is wat de huizenmarkt betreft. Volgens makelaarskantoor Hoekstra en van Eck steeg het aantal transacties met 47 procent ten opzichte van 2015. En deze transacties waren niet alleen afkomstig van geboren en getogen Almeerders zelf. De enthousiaste kopers blijken namelijk vooral uit het westen te komen. Sterker nog: Rond 85 procent van de verkochte woningen ging naar klanten uit Amsterdam.

Almere is populair onder Amsterdammers

“Het is nu in Almere, net als in Amsterdam, normaal geworden om te bieden boven de verkoopprijs,” licht makelaar Madeleine van Rijn toe. “Het is niet zo gek als in Amsterdam maar zeker wel 5% meer.” De torenhoge prijzen in Amsterdam waren ook voor Robin Timmer en haar vriend Thomas Pieket Weeserik. één van de belangrijkste redenen om ook eens in Almere rond te kijken. “Vaak kwamen we ergens voor een bezichtiging en dachten we: gaan we echt zoveel geld betalen voor 50 vierkante meter in dit buurtje en van deze kwaliteit?,” vertelt Robin. Per toeval kwam een woning in Almere op hun pad. “We hebben het eigenlijk zonder makelaar kunnen kopen, dus het was zo gedaan.” Robin voegt hieraan toe: “In Almere gaat het gewoon gemoedelijk en gemakkelijk.”
Het enige nadeel? Het aanbod droogt op. “We hebben vaak binnen een week al een koper en staan er een aantal teleurgestelden die we achter moeten laten,” aldus Van Rijn. “We hebben op dit moment een hele grote groep met jonge Almeerders die een huis willen kopen. Die gewacht hebben tot betere tijden. En die zien nu heel vaak dat ze concurrentie hebben van Amsterdammers.”
Zo gaat het ook met de verkoop van Noorderduin ontzettend goed: van de 38 woningen is inmiddels bijna de helft(!) verkocht. Ben jij de volgende? Maak een afspraak via info@duin.nl of bel op 06-49202632.