Image

Marina Muiderzand: véél meer dan een jachthaven

Op steenworp afstand van de woningen in DUIN ligt namelijk Marina Muiderzand: één van de grootste jachthavens van Nederland. Bij een jachthaven denk je logischerwijs aan water en vaartuigen, maar volgens manager Lisan Kox is Marina Muiderzand véél meer dan dat: ‘Ik zeg altijd, van de dorpsgek tot de kroeg, we hebben het hier allemaal.’

Je kunt je er de hele dag vermaken, en daarnaast is er plek om te slapen, eten en drinken. Je kunt hier echt genieten.’

Leuke buren
Waterliefhebbers weten Marina Muiderzand al jarenlang te vinden, maar de ontwikkeling van DUIN heeft volgens Kox wel gezorgd voor een nieuwe impuls: ‘Lang voordat DUIN in ontwikkeling was, was dit een dorpje aan de buitenkant van de dijk. Nu hebben we nieuwe buren gekregen. Leuke buren! Vroeger lagen we 12 kilometer van de bewoning, inmiddels is dat nog geen 120 meter.’

Ontzettend veel te beleven
Dat de inwoners van DUIN (en daarbuiten) zo van Marina Muiderzand kunnen genieten, begrijpt Kox wel: ‘Er is hier zo ontzettend veel te beleven. Van watersport en waterrecreatie, tot vissen, zwemmen, roeien en kitesurfen. Met mogelijkheden voor de verkoop en verhuur van materiaal’.

Voor liefhebbers van vaartuigen is Marina Muiderzand een waar walhalla, met 950 ligplaatsen voor boten met een diepgang tussen de 3 en 5 meter, inclusief alle bijbehorende voorzieningen. Vlak naast de jachthaven ligt ook nog eens het grootste catamaranstrand van Europa, met meer dan 450 ligplaatsen.

Maar ook wie niets met vaartuigen heeft kan van Marina Muiderzand genieten volgens Kox: ‘Er zijn hier ook gezellige terrasjes om te genieten van het water, met lekker eten en drinken. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen, zoals zeilwedstrijden, de DUIN triathlon, en binnenkort de eerste volleybaltoernooien.’ Daarnaast kunnen muziekliefhebbers in september genieten van het populaire strandfestival Zand op het Almeerderstrand vlakbij Marina Muiderzand en vindt in het weekend van 10 en 11 september het Pampus Regatta plaats vanaf Marina Muiderzand. Genoeg te doen dus deze zomer.

Dit verveelt nooit
Bang dat een locatie als deze alleen leuk is in de warme zomer hoef je volgens Kox niet te zijn: ‘Sinds ik hier kom begrijp ik waarom de Hollandse meesters zo graag wolkenluchten schilderden. De luchten en het licht, met dit open water, dat verveelt nooit. In de winter kun je hier ook heerlijk met de honden op het strand lopen. Ook de bedrijvigheid op het water stopt nooit. catamaranzeilers en sloeproeiers vind je hier het hele jaar door. Het uitzicht is fantastisch, het is een locatie met goede toegang tot de grote snelwegen en het treinstation is in de buurt. Het zal je verbazen wat je hier allemaal aantreft.’