Image

Van huur naar koop in DUIN: “Voor mij is het pakketje compleet”

“We hebben een jaartje aan elkaar kunnen wennen”, vertelt Sander grappend, “maar ook aan DUIN.” Sander en zijn vriendin Lisanne hebben hun eerste koopcontract getekend. Lisanne: “Natuurlijk gingen we ons ook oriënteren bij andere projecten, maar ik merkte dat ik iedere keer vergeleek met DUIN. Voor mij is in DUIN het pakketje compleet.”

De ligging is ideaal. Lisanne werkt in Diemen en Sander in Amsterdam. De uitvalsweg A6 is om de hoek. Handig, want Lisanne komt oorspronkelijk uit de provincie Groningen. “Dat blijft ver rijden, maar de ligging tussen werk en familie is voor ons ideaal.”

Wanneer zij thuis in DUIN zijn, zouden ze diezelfde A6 zo vergeten. “Je waant je echt aan het strand”, vertelt Lisanne enthousiast.

Reparatie
Een reparatie aan de vloer van hun huurhuis gaf de twee het laatste zetje. Sander: “We vroegen ons af; moeten we wel zoveel tijd investeren in een huurhuis, of kunnen we beter kopen?” Ze planden een oriënterend gesprek met de verkopers. Niet veel later hadden ze een optie. “Dat is natuurlijk heel vrijblijvend, maar heeft voor ons alles versneld”, gaat Sander verder.

Ze gingen overstag en kozen een DUIN-huis. Op de hoek. “Met uitbouw beneden én boven. Als we het doen, doen we het goed” zegt Sander trots. “Nu weten we nog niet wat we met al die ruimte gaan doen, maar het komt vast van pas.”

Ze hebben ook nog eens een prachtig plekje gespot binnen het project. Lisanne: “Bijna het hoogste punt van DUIN, op 4,8 meter. Straks hebben we een vrij uitzicht over de vallei en de Marinaweg.”

Behalve dat de twee een jaartje hebben kunnen samenwonen, kennen ze hun ‘wijkje’ ook erg goed nu. “De mensen die er wonen. Het open principe. Het zorgt voor erg veel gezelligheid.”

 

Eind 2016 start de bouw van hun woning. 2017 wordt een prachtig jaar.