Image

Vis à Vis – Creativiteit om de hoek

“Ik loop even met je mee. Voor je eigen veiligheid. Er zitten op het podium wat gaten in de grond” zegt Mascha Selhorst, hoofd marketing van het theatergezelschap. Ze is nog niet uitgesproken of we horen een knal. Vervolgens spuit het water tientallen meters de lucht in. “We testen even een nieuw element voor onze voorstelling”, zegt Mascha laconiek. Vanaf 18 mei t/m 17 juli speelt het gezelschap de voorstelling EXIT. Wegens succes verlengd.

En dan hangt er theaterspektakel in de lucht: een gigantische hand hangt naast de coulissen. Een groot zwembad in het midden van het podium. Treinrails aangelegd om het podium live te kunnen aanpassen. Mascha: “Dat was nog een flinke klus, want dat komt nogal precies.”

Ook een enorme gele kraan is aanwezig. Maar waarom heb je zo’n kraan eigenlijk nodig? “We willen spektakel bieden. Mensen die rondvliegen. Grote decorstukken gebruiken. Die kraan maakt dat – bij buitentheater – mogelijk.”

Vis à Vis bestaat al 26 jaar. Eerst was het rondreizend gezelschap, maar een paar geleden is de organisatie neergestreken in Almere. Eerst in de buurt van het strandbad DUIN, maar 2 jaar geleden zijn ze iets verder verplaatst. Op ongeveer 5 minuten lopen van Zuiderduin.

De relatie met omgeving is enorm goed. “Deze steigerhouten planken hebben we gekregen van de Marina (Muiderzand red) om maar iets noemen. Ook komen veel bedrijven uit de omgeving naar onze voorstelling.”

Vis 6

“De creativiteit druipt van het terrein af.”

In het hoogseizoen werken er ongeveer 50 mensen. Om ook in de winter lekker in bedrijf te blijven, bouwt het gezelschap een energieneutraal winterhonk. Dan kunnen van daaruit warme wintervoorstellingen geprogrammeerd worden. Het laatste stukje van de begroting probeert Vis à Vis via crowdfunding te verzamelen.

De creativiteit druipt van het terrein af. “Eén van onze medewerkers – Lucas Brouwer – komt uit Urk. Daar heeft hij deze viskratten geleend. En nu wil hij daar een hond van maken. De maquette zie je ervoor staan.” Het snuitje is – door de regen – al van het mini model gevallen.

Wil je Vis a Vis blijven volgen? Like ze dan op Facebook of schrijf je in op hun nieuwsbrief. Daar delen ze nieuwtjes. Kaartjes kopen kan natuurlijk ook!

Vis 2
Eerst was Vis à Vis rondreizend gezelschap, maar een paar geleden is de organisatie neergestreken in Almere.

Vis 1
Mascha Selhorst: “We willen spektakel bieden. Mensen die rondvliegen. Grote decorstukken gebruiken.”

Vis 4

En dan hangt er theaterspektakel in de lucht: een gigantische hand hangt naast de coulissen.

Vis 3

 

Selhorst: “We testen even een nieuw element voor onze voorstelling”

Vis 5

Het snuitje is – door de regen – al van het mini model gevallen.

Vis 7

Vanaf 18 mei t/m 17 juli speelt het gezelschap de voorstelling EXIT. Wegens succes verlengt.