5 leuke activiteiten in november

Activiteiten Almere November 2018

ROOFVOGELS SPOTTEN AAN DE OOSTVAARDERSPLASSEN

Zondag 4 november

De Oostvaardersplassen zijn het huis voor tal van prachtige vogels. Ook een vogelliefhebber? Kom dan roofvogels spotten aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen. Samen met de gids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar buizerd, sperwer en torenvalk. Wie weet zie je nog een glimp van minder algemene soorten als havik, blauwe kiekendief, slechtvalk of zeearend! De daadwerkelijke route wordt op de dag zelf door de gids bepaald. Het is immers van te voren onbekend waar de vogels zich bevinden. Niet erg natuurlijk, want zo blijft iedere wandeling verrassend. Je vindt hier meer informatie.

KLOKHUISLAB – GLOW SHOW

Zondag 4 november

Wetenschappers in spe (7 tot 12 jaar), opgelet: op zondag 4 november kunnen jullie je handen uit de mouwen steken tijdens een nieuwe Klokhuislab. Ditmaal is het thema ‘Glow Show’. Want hoe werkt glow-in-the-dark eigenlijk? En kun je je eigen schaduw vangen? Deze en meer vragen zullen spelenderwijs worden ontdekt tijdens deze speciale editie van het Klokhuislab. Je vindt hier meer informatie.

EXPO: TEAM FRANC

t/m zaterdag 19 januari 2019

Een aantal Almeerse inwoners bezochten het afgelopen jaar met curator Fleurie Kloostra half Nederland om de eindexamenexposities op vier kunstacademies te bezoeken. De missie was duidelijk: haal de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment naar Almere. Voor het vijfde jaar op rij presenteert Corrosia Theater, Expo & Film het werk van net afgestudeerde beeldend kunstenaars die zijn geselecteerd door inwoners van Almere. Het is een democratisch tentoonstellingsmodel waarbij professionals en niet-professionals samenwerken en zo tot een uniek resultaat komen. Onder het motto ‘Word kunstkenner in één dag’ werden Almeerders opgeroepen om zich aan te melden voor TEAM FRANC. De gekozen kunstwerken zijn nog t/m zaterdag 19 januari 2019 te bezichtigen. Lees hier meer informatie.

ALMERE JUNGLE

Heb jij al eens een bezoek gebracht aan de Almere Jungle? Het park is ingedeeld in verschillende werelddelen waardoor je kennis kunt maken met dieren op iedere uithoek van de aarde. Van vogels en zoogdieren tot vissen en reptielen. Extra leuk: iedere zaterdag is er om 15:00 een heuse ‘Voel en Beleef’-rondleiding. Durf jij een leguaan te aaien? Vergeet dan niet eens op zaterdag een bezoek te brengen aan de bijzondere dierentuin. Ga naar de website voor meer informatie en up-to-date ticketprijzen.

SINTERKLAASINTOCHT

Zaterdag 17 november

Zie ginds komt de stoomboot, want de goedheiligman is weer in aantocht! Op zaterdag 17 november maakt hij samen met zijn pieten zijn entree in Almere Haven, aan de Sluiskade in de havenkom. De belofte is ook dit jaar simpel: wie zoet is krijgt lekkers! Zet je schoentje alvast klaar.