5 originele dingen om te doen in augustus

Activiteiten Almere Augustus 2017

PATTERNS FREE FESTIVAL (ZATERDAG 5 AUGUSTUS)
Op zaterdag 5 augustus kunnen de voeten van de vloer tijdens het Patterns Free Festival. Het Almeerse technofestival voor de derde keer op het Almeerderstrand gehouden me een selectie van de beste lokale- en regionale artiesten. Ook staan er twee grote BBQ’s klaar waar je je eigen eten op kunt bereiden, maar mag je ook je eigen (wegwerp)barbecue meenemen en drinken. Je vindt meer informatie op de website van het Patterns Free Festival.

BACKYARD BARBECUE (VRIJDAG 11 AUGUSTUS)
We grill, you chill. Dat is het motto van de Backyard Barbecue georganiseerd door Bierfabriek Almere. Voor een vriendelijke prijs kun je genieten van het gloednieuwe terras met op je bord boerderijkippetjes van de houtskool BBQ en biercocktails. En omdat feestjes en muziek net zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn als vlees en de barbecue, heeft de Bierfabriek ook een heuse DJ en live artiest geregeld. Bezoek de website voor meer informatie.

POP-RESTAURANT ZOMERLICHT (ZATERDAG 12 AUGUSTUS)
Zomerlicht, het jaarlijks terugkerende pop-up op Forteiland Pampus, is van donderdag 20 juli tot en met 2 september weer geopend. En goed nieuws:  Op zaterdag 12 augustus ligt om 17:30 uur het klassieke motorschip MS Elvira klaar voor ontvangst in Marina Muiderzand. Op steenworp afstand van DUIN! Na een heerlijk relaxed diner varen ze je tegen 22.00 uur over het nachtelijke IJmeer weer terug naar Almere. Geloof ons: dat wil je niet missen. Je kunt je tickets hier bestellen.

ZANDKASTELEN WEDSTRIJD (ZONDAG 13 AUGUSTUS)
Kijkt iedereen op het strand altijd vol verwondering naar jouw zandkastelen? Deel je talent tijdens de Zandkastelen Wedstrijd. Op zondag 13 augustus kunnen jonge zandkastelenbouwers van 13:00 tot 16:00 uur los op Restaurantplein Belfort. Er worden diverse zandbakken geplaatst waar kinderen, maar ook hun ouders, heerlijk kunnen spelen. Het zandkasteel met de meeste torens wint een zandbak als prijs, maar deelnemende kinderen krijgen sowieso een lekkere traktatie. Deelnemen kan terplekke en is gratis.

STRANDFESTIVAL ZAND (ZATERDAG 19 AUGUSTUS)
Het is misschien wel het populairste strandfestival van Nederland: Strandfestival Zand. Op de jubileum editie zullen dit jaar artiesten als Racoon, Coen & Sander, Guus Meeuwis, Kensington en Chef’s Special allemaal hun opwachting maken, en het belooft dan ook één groot feest te worden. De laatste tickets zijn onlangs in de verkoop gegaan, dus wees er snel bij. Je kunt je tickets hierbestellen.