Image

5 leuke uitjes in de maand april

DOE & KIJKDAG

Maandag 2 april
Het is op z’n zachtst gezegd een traditie geworden bij Staatsbosbeheer: de Doe & Kijkdag. Op deze dag worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kom verschillende buitensporten en activiteiten uitproberen, schilder je eigen paasei, bak een broodje boven het kampvuur, of timmer je eigen insectenhotel. Ook worden er op deze dag verschillende demonstraties gegeven. Zo is er een trekpaard  om hout uit het bos te oogsten op de traditionele manier. Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

EREDIVISIE ZEILEN

Vrijdag 13 april t/m zondag 15 april
Houd je van zeilen? Kom dan in het weekend van 13 april naar het Weerwater. Hier vindt namelijk het Eredivisie Zeilen plaats. Vanaf de Esplanade, midden in het hart van Almere, heb je het beste zicht op de achttien teams van Nederlandse watersportverenigingen die gaan strijden om de felbegeerde titel. Korte wedstrijden, dichtbij wal, Nederlands beste zeilers en boten. Dat alles gecombineerd met een begrijpelijke uitleg, digitale animaties en leuke kinderactiviteiten. Kortom, zeilspektakel op het hoogste niveau! De toegang tot het evenement is gratis.

BIER, BANDS EN BUNKEREN

Vrijdag 20 april
Vrijdag 20 april is er weer een editie van Bier, bands & bunkeren in Poppodium de Meester. Een avondvullend programma voor jong (oké: 18+ers) en oud om te genieten van diverse speciaalbieren, versbereide burgers en hersenkrakers. Daarnaast staat deze avond natuurlijk ook in het teken van live muziek. Dat wordt genieten! Je vindt meer informatie op deze website.

ALMEERDAAGSE (AFGELAST)

Donderdag 19 april t/m zondag 22 april
Pak je wandelschoenen maar uit de kast, want deze maand is het weer tijd voor de Almeerdaagse. De Almeerdaagse is het grootste meerdaagse wandelfestijn van Flevoland en staat in het teken van samen wandelen en genieten. Je kunt kiezen uit verschillende dagen, vetrekpunten en afstanden – voor ieder wat wils! Meer informatie vind je op de website van VVV Almere.

KONINGSDAG

Vrijdag 27 april
Heb jij je oranje kledij al klaarliggen voor Koningsdag? Doen! In Almere is er namelijk meer dan genoeg te beleven. Het feest barst al los op donderdag 26 april, want vanaf 17.00 uur beginnen de vrijmarkten in de centra van Almere Centrum en Almere Buiten. De hele nacht kun je hier struinen langs de kleedjes voor mooie hebbedingetjes. Op de Grote Markt is het de hele avond gezellig met optredens van DJs. Op Koningsdag zelf is het feest in heel Almere. De vrijmarkten worden dan uitgebreid naar het centrum van Almere Haven en rondom het Klokhuis in Poort. Speciaal voor kinderen is er vrijmarkt in het Lumièrepark en op het schoolplein van basisschool De Archipel.